Kayseri Valisinin ikinci uyarısı, "kapatmaya ramak kaldı"

TAKİP ET

Kayseri'yi yönetenler, açma / kapama kararı alanlar uyarıyor! Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, dün "tematik denetim" sırasında söylediği sözlerin benzerini bu kez sosyal medyada dile getirdi. Vali'nin uyarısı, "kapatmaya ramak kaldı" dedirtti!

Beklenen ilk Cumartesi Kayseri'de aşırı yoğunluğa neden olurken, bu yoğunluk ulusal ve yerel medyaya yansıdı.



Cumartesi yoğunluğunun ardından tematik denetim sırasında, esnaf ile görüşüp uyarılarda bulunan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın: "Maalesef Kayseri yüksek riskli iller arasında yer alıyor. Tabii ki bu noktadan geri dönüş bizim elimizde. Hepimiz kurallara ve tedbirlere uyarsak çok yakın zamanda tabloyu geriye çevirebiliriz. Ancak, biz kurallara uymazsak, tedbirleri elden bırakıp eş dost akraba ziyaretlerine devam edersek ve kalabalık ortamlara girdiğimiz takdirde çok yüksek riskli iller arasına geçebiliriz. Her şey bizim elimizde. Tedbirlere uyduğumuz sürece vaka artış hızını düşürürüz. Tedbirlerden uzaklaştığınız sürece de riski ve vaka sayılarını arttırırsınız. Bizler hayatın her alanında denetimlerimizi devam ettiriyoruz," demişti.



Vali Günaydın'ın ardından Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: ''Kırmızıya geçmemek bizlerin kurallara topyekün uymasıyla mümkün olacaktır. Aylar sonra ilk serbest cumarteside iyi sınav veremedik. Hareketlilik virüsün yayılmasındaki en önemli etkendir. Kalabalık ortamlardan uzak durmak virüsten uzak durmaktır. Taziyelerimizi telefonla, günlerimizi "zoom"dan yapabiliriz. Pandemi bilincini edinerek kendimizi ve çevremizi korumalıyız,'' ifadelerine yer vermişti.

Cumartesi yoğunluğunun ardından net cümleler kuran Kayseri Valisi Günaydın kazanımların kaybedilmemesi için yeni bir uyarıda bulundu;

"Kıymetli esnaflarımız restoran,lokanta,kafe,pastane gibi yerlerdeki kazanımlarımız kaybolmak üzere.Bu nedenle

Kapasitenin %50’sinden fazla müşteri alınmaması,

Kapasite sınırlamasına uygun masa düzeni oluşturulması,

Sigara ve nargile içirilmemesi, önem arz etmektedir," dedi.



Kayseri Valisi Günaydın'ın art ardarda yaptığı bu açıklamalar "kapatmaya ramak kaldı" yorumlarına neden olurken, esnaf eğer kendisine hızlı bir şekilde çeki düzen vermezse bu kapatmaların uzayacağı biliniyor.

kayseri kayseri valisi şehmus günaydın kayseri i̇l sağlık müdürü ali ramazan benli