Kazakistan ve Rusya ortaklaşa Baykonur'da organize suç örgütünü çökertti

TAKİP ET

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi ile Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işbirliğinde düzenlenen operasyonla...

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi ile Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) işbirliğinde düzenlenen operasyonla Baykonur Uzay İstasyonu'nun bulunduğu kentte toplum açısından tehlikeli bulunan organize suç örgütünün çökertildiği bildirildi.

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesinden yapılan açıklamada, 3 Ocak'ta FSB ile Baykonur kentinde iki ülkenin içişleri bakanlıklarının da dahil olduğu, toplum için tehlikeli bir organize suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, operasyon kapsamında hem Kazakistan hem Rusya vatandaşlarından oluşan örgüt üyelerinin ele geçirildiği kaydedilerek, "Söz konusu organize suç örgütünün lider ve aktif üyelerinden toplam 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametgahlarından çıkan silah, para ve diğer malzemelere el konuldu." değerlendirmesinde bulunuldu.

Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi ile FSB görevlilerinin operasyona aylar öncesinden hazırlandığı aktarılan açıklamada, "Örgütün geçmişinde adam kaçırma, gasp, silahlı soygun ve hırsızlık var. Uzun bir süre boyunca Baykonur kenti ve Kızılorda bölgesindeki kriminal durumu olumsuz etkilediler özellikle ağır suçları işlemede acımasızdılar." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ayrıca operasyonla örgütün Astana, Kızılorda ve Konayev şehirlerindeki suç ortaklarının da gözaltına alındığı ve başlatılan soruşturma çerçevesinde örgüt üyelerinin başka suçlara karışıp karışmadıklarının da araştırıldığı bildirildi.

Rusya, Kazakistan’dan Baykonur Uzay İstasyonu ile istasyonun idari kentini kiralıyor.

Kazakistan KazakistanUlusalGüvenlikKomitesi operasyon Rusya RusyaFederalGüvenlikServisi