Keçiören Belediyesince depremzede çocuklara psikososyal destek çalışması başlatıldı

TAKİP ET

6 psikolog, 2 yaratıcı drama eğitmeni ve okul öncesi öğretmenleri okul öncesi eğitimi, akıl oyunları, yaratıcı drama ve oyun içerikli çalışmalar yürütüyor

Keçiören Belediyesi depremzede çocuklara yönelik psikososyal destek çalışması başlattı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, çalışmalar Kahramanmaraşlı merkezli depremlerden etkilenen illerden Ankara'ya gelerek, Keçiören Osmangazi Sosyal Yaşam Merkezi Hasta ve Yakınları Konuk Evi, Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Ali Özdemir Spor Salonu Misafirhanesi'nde konaklayan çocuklara yönelik yürütülüyor.

Okul öncesi eğitimi, akıl oyunları, yaratıcı drama ve oyun içerikli destek çalışmaları, 6 psikolog, 2 yaratıcı drama eğitmeni ve okul öncesi öğretmenleriyle yapılıyor.

- "Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, depremzedelere ne yapılsa az olduğunu belirterek, "Belediyemiz bünyesindeki tesislerimizde konaklayan vatandaşlarımız ve meleklerimiz için psikososyal destek hizmeti vermeye başladık." ifadesini kullandı.

Mağdurlar arasında ilk etapta hedefledikleri kitlenin çocuklar olduğunu aktaran Altınok, anne ve babalara da çocuklarına nasıl yaklaşmaları gerektiği konusunda bilgilendirme yaptıklarını kaydetti.

Altınok, "Depremin birey üzerinde bıraktığı tahribatı en aza indirmek ve insanımızı toplumumuza sağlıklı bir şekilde kazandırmak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." bilgisini verdi.



Keçiören Belediyesi Turgut Altınok