Kenya muhalefeti hükümete karşı kitlesel eylemlere başlıyor

TAKİP ET

Kenya'da geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerini kaybettikten sonra hükümeti tanımadığını duyuran muhalif Azimio...

Kenya'da geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerini kaybettikten sonra hükümeti tanımadığını duyuran muhalif Azimio koalisyonunun lideri Raila Odinga, hükümete karşı kitlesel eylemleri bugün itibarıyla başlattıklarını duyurdu.

Yaklaşık 2 hafta önce hayat pahalılığının sona erdirilmemesi halinde eylemlere başlayacaklarını duyuran Odinga, barışçıl şekilde protesto, boykot, sivil itaatsizlik, grev ve oturma eylemleri yapacaklarını söyledi.

Başkent Nairobi'de 20 Mart'ta bir gösteri planlandığını da ima eden Odinga, "Yapmamız gereken her şeyi yaptıktan sonra ülkenin neresinde olursak olalım sonunda Nairobi'de birleşeceğiz. Kaderle bir randevumuzun olduğu 20 Mart'ı unutmayın." dedi.

Kenya hükümeti, geçen haftalarda, kendisini devirme tehdidinde bulunan Odinga'ya karşı yaptırım uygulanması için Batılı ülkelerde diplomatik girişimlere başlamıştı.

Önceki yıllarda yarıştığı seçimlerde de eylemlere başvuran Odinga, 2017 seçimlerini kaybetmesi sonrası kendisini "halkın başkanı" ilan ederek "yemin töreni" düzenlemişti.


gösteri Kenya Raila Odinga