Kerkük Valisi'nden Altunköprü Katliamı'nın 31. yılı nedeniyle taziye mesajı

TAKİP ET

Kerkük Valisi Rakan Said, Altunköprü Katliamı'nın 31. yılı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.Vali Said yayımladığı mesajda, Türkmenlerin tarih...

Kerkük Valisi Rakan Said, Altunköprü Katliamı'nın 31. yılı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Vali Said yayımladığı mesajda, Türkmenlerin tarih boyunca Irak uğruna yaptıkları fedakarlıklara rağmen devrik Saddam yönetimi tarafından katliama maruz kaldıklarını belirtti.

Irak'ın toprak bütünlüğünü ve istikrarını en çok isteyen ve koruyanların Türkmenler olduğuna dikkati çeken Said, bu elim olay dolayısıyla Türkmen milleti, Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ve şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Said, bu acının sadece Türkmenlerin değil tüm Irak halkının acısı olduğunu ve olayın kolay kolay unutulmayacağını vurguladı.

Irak'ın korunması ve milli kimliğinin muhafaza edilmesinde Türkmenlerin rolünün büyük olduğunu kaydeden Said, Irak ve Kerkük'te Türkmenlerin varlıkları ile gurur duyduklarını ifade etti.

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'e bağlı askerler, 28 Mart 1991'de Kerkük'ün 44 kilometre kuzeyinde yer alan Altunköprü kasabasında aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu 100'den fazla Türkmen'i katletmişti.