Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (1)

TAKİP ET

"(Boğaziçi Üniversitesinin yeni Rektörü Naci İnci) Okulun içinden çıkan kişi aslında tam anlamıyla tanımlarsak bir Brütüs Naci'ye sesleniyorum: Zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem" -"Doğal gaz fiyatı dünyada yüzde 80 düştü, sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun o zaman neden milletin sırtına bunu yıkıyorsun?" - "Benim görevim; iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'ye ilişkin, "Okulun içinden çıkan kişi aslında tam anlamıyla tanımlarsak bir Brütüs Naci'ye sesleniyorum: Zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem." dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya, "Af, af, af" sloganları eşliğinde başlayan Kılıçdaroğlu, "Hiç endişe etmeyin herkesin hakkını teslim edeceğim." diye konuştu.

Ayrışmayacaklarını, inadına kucaklaşacaklarını, barışacaklarını, kavga etmeyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, ne pahasına olursa olsun ülkeye huzuru mutlaka getireceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin her tarafından sorunlar geldiğini, her soruna akılcı çözümler üretildiğinde kendi içinde barışık bir toplum inşa edileceğini dile getirdi.

Kendi içinde barışık, sorunları bulunmayan, var olan sorunları, akılcı politikalarla çözen bir siyaset anlayışını Türkiye'ye getireceklerini anlatan Kılıçdaroğlu, "6 lider bir aradayız, birlikteyiz, birlikte mücadele ediyoruz ve birlikte demokrasiyi savunuyoruz. Dolayısıyla var olan sorunlara akılcı politikalarla çözüm üreteceğiz, emin olun." ifadelerini kullandı.

Belgesel yönetmeni Sibel Tekin'in adli kontrol şartıyla serbest kaldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Güzel bir haber. Sevgili Sibel'e şunu söyleyelim; kapalı cezaevinden açık cezaevine hoş geldin ama Türkiye'yi bir cezaevi olmaktan kesinlikle kurtaracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, akaryakıt bayilerinin zarar ettiğini, 7 ayda 412 bayinin kapandığını belirterek "Toplumun her kesiminde sorun var ve bu sorunu çözmeye kararlıyız. Alın teri döken herkesin kazandığı güzel bir ülke inşa edeceğiz. Avantadan para kazananlar değil, alın teri dökenlerin kazandığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz." dedi.

- "Doğal gazı pahalı olarak size ödetiyorlar"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk lirası değer kaybettiğinde, "Dış ticaret açığımız azalacak ve cari fazla vereceğiz." denildiğini anlatarak 4 yıl içerisinde cari açığın 4 kat arttığını, söylenilenlerin tam tersi olduğunu, tek adam rejiminin bütün teorilerinin çöktüğünü savundu.

Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan sonra doğal gaz fiyatlarının yüzde 80 düştüğüne işaret eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Erdoğan hiç ses çıkarmıyordu ama sanıyordu ki Bay Kemal'in dünyadaki gelişmelerden haberi yok. Haberim var. Sanayiciler ve doğal gaz santralleri için doğal gaz fiyatı düşürüldü. Kardeşim doğal gaz fiyatını neden düşürmüyorsun? Dünyada yüzde 80 düştü, sen de yüzde 80 ucuz alıyorsun o zaman neden milletin sırtına bunu yıkıyorsun? Bütün konut, iş yeri sahiplerine sesleniyorum; vergi veriyorsunuz, emlak vergisi dahil, KDV dahil bütün vergileri veriyorsunuz ama bir de dünyada yüzde 80 fiyatı düşen doğal gazı pahalı olarak size ödetiyorlar. Bu sizin fark etmediğiniz ama bizim fark ettiğimiz adaletsiz bir vergi. Bunun da çözümünü istiyoruz. Umuyoruz, kısa süre içerisinde konutlarda, iş yerlerindeki doğal gaz fiyatını da düşürmüş olurlar. Allah nasip eder iktidar olduğumuzda göreceksiniz, 3,5 ay sonra hiçbir hanenin, hiçbir evin, fakir fukaranın evinin ne doğal gazı kesilecek ne elektriği kesilecek ne de suyu kesilecek."

- "Asgari ücret, açlık sınırının altında"

Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yapılan artışın enflasyonla eriyeceğini tahmin ettiklerini ancak bu kadar hızlı eriyeceğini bilmediklerini vurguladı.

Asgari ücretli 5 milyon 400 bin kişinin Türk-İş'in belirlediği açlık sınırının altında maaş aldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Alın terinin bu kadar ucuz olduğu ve insanların açlık sınırının altında maaş almaya mahkum edildiği bir tek adam rejimi var." görüşünü savundu.

Kılıçdaroğlu, asgari ücretlilere, "Benim görevim iktidar olduğumuzda hiçbir asgari ücretlinin açlık sınırının altında maaş almayacağı bir düzeni inşa etmektir. Eğer milyonlarca kişiyi açlığa mahkum ediyorsanız, milyonlarca kişiyi işsiz bırakırsanız bu iktidar bir zorba iktidarıdır." şeklinde konuştu.

Zorba iktidarların aynı zamanda korkak olduğunu, korkaklığını zulmederek gidermeye çalıştığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesine "kayyum" atandığını ama dayanamayıp ayrıldığını, ikinci defa "kayyum" atandığını ifade etti. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci'ye ilişkin Kılıçdaroğlu, "Okulun içinden çıkan kişi aslında tam anlamıyla tanımlarsak bir Brütüs, gerçek anlamda bir Brütüs." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Boğaziçi Üniversitesinin sıradan değil, dünyanın en önemli üniversitelerinden birisi olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Aldılar yerine Brütüs Naci'yi getirdiler. Bakın, ne yaptı? Bir; hocaları kovdu. Dünyanın saygı duyduğu, dünya biliminin göz önünde tuttuğu ve onlara saygı duyduğu bilim insanlarını üniversiteden attılar, hocaları kovdular, öğrencileri dövdürdüler, hatta bazılarını hapse attırdılar, bir kulüpleri vardı, kulüplerini tamamen kapattılar ve okul dünya üniversiteler listesinde 200 sıra birden geriye düştü. Şimdi bu Brütüs Naci durmadı, bu sefer de okul mezunlarının kendi paralarıyla yaptıkları bir bina var, o binaya da el koydu. Zorbalık yaptı, 'Burayı da alacağım.' dedi. Buradan Naci'ye sesleniyorum: Zulümden, adaletsizlikten, baskıdan hoşlanmam. Bunu yapanları da asla ve asla affetmem. Naci, kayyum düzenine son verdiğimiz zaman görecektir neyin ne olduğunu. O da görecektir, geliyor gelmekte olanın ne anlama geldiğini."

(Sürecek)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu