Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov'dan deprem dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı

TAKİP ET

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Caparov, Türkiye'de çok sayıda can kaybına ve büyük yıkıma neden olan depremle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı diledi.

Türkiye'de meydana gelen deprem sonucu insanların hayatını kaybettiğine dair haberi derin üzüntüyle öğrendiğini belirten Caparov, tüm Kırgız halkı ve şahsı adına depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.

- "Kırgız halkı Türk halkının yanındadır"

Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev de TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a gönderdiği taziye mesajında, "Kırgız halkı böylesine zor bir günde Türk halkının yanındadır." ifadesini kullandı.

Şakiyev, mesajında, "Türkiye'nin güneydoğusunda meydana gelen şiddetli deprem haberini derin üzüntüyle öğrendim. Kırgızistan meclisi adına Türk halkına başsağlığı ve yaralılara acil şifa diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, depremde hayatını kaybedenler dolayısıyla mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'na taziye mesajı gönderdi.

Kulubayev, "Türkiye'nin birçok ilinde depremin yaşandığına ilişkin haberi derin üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Caparov Kırgızistan taziye Türkiye'de deprem