Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

TAKİP ET

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde...

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

Caparov, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Büyükelçiliğe çiçek bırakan ve açılan taziye defterini imzalayan Caparov, mesajında, "Tüm Kırgız halkı adına ve kendi adıma kardeş Türk halkımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Depremden etkilenenlere acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Caparov, Kırgızistan Cumhuriyeti'nin, yıkıcı bir doğal afete maruz kalan kardeş Türkiye halkının acısını paylaştığını kaydetti.

- "Kırgız halkı, Türk kardeşimizin yasını tutuyor"

Yıkıcı depremde birçok binanın yıkıldığını anımsatan Caparov, "Kırgız halkının yüreği, bu doğal afetin kurbanı olan binlerce Türk kardeşimizin yasını tutuyor. Sizin acınız bizim acımızdır. Türk milletinin ve Türkiye'nin kalbimizde yeri büyüktür." ifadelerini kullandı.

Caparov, ortak kök ve tarihe sahip Türk milletine her zaman destek vermeye ve gerekli yardımı sunmaya hazır olduklarını belirtti.

Daha sonra Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan ile görüşen Caparov, ölenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Caparov, yakında Türkiye'ye gönderilmek üzere 100'den fazla Kırgız geleneksel çadırı, askeri çadır ile insani yardımın hazırlandığını kaydetti.

- "Büyük bir doğal afet oldu"

Kırgızistan İçişleri Bakanı Ulan Niyazbekov, depremlerde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Doğan'a başsağlığı dileklerini ileten Niyazbekov, "Büyük bir doğal afet oldu. Tüm bakanlık personeli, kendim ve ailem adına kardeş Türk halkımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye'ye gerekli her türlü yardımı göndereceğiz." dedi.

Büyükelçilikte açılan taziye defterini imzalamak için Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğini ziyaret eden Meclisteki siyasi parti başkanları, milletvekilleri, bakanlar, bakan yardımcıları, Kırgızistan ve Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve üyeleri, Türk Büyükelçisi Doğan'a taziyelerini iletti ve yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Ahmet Sadık Doğan DEPREM Kahramanmaraş Kırgızistan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov taziye Türkiye Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği yardım ziyaret