Kırgızistan'daki Türk kurumlarından deprem sonrası dayanışma mesajları

TAKİP ET

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te faaliyet gösteren Türk kurumları, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık...

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te faaliyet gösteren Türk kurumları, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki deprem dolayısıyla taziye ve dayanışma mesajlarını paylaştı.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi (KTMÜ) Rektörü Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, yaptığı yazılı açıklamada, "Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerimizde de hissedilen depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun." ifadelerine yer verdi.

KTMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Asılbek Kulmırzayev de "Türkiye’nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Yüce Rabb'imiz yaralarımızın bir an evvel sarılması için canla başla çalışan tüm yetkililerimize kuvvet versin." ifadesini kullandı.

Kırgız-Türk Dostluk Devlet Hastanesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ülkemizde meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremde can kayıplarımızın olduğunu derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımıza ve aziz milletimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada da Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ve Türk halkının yanında olunduğu kaydedilerek "Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Dayanışma Kırgızistan kurumlar taziye