Kırgızistan, Pakistan ile askeri-teknik alanda işbirliği yapmak istiyor

TAKİP ET

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Kırgızistan ve Pakistan arasındaki ilişkilerin seviyesini artıracak...

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, Kırgızistan ve Pakistan arasındaki ilişkilerin seviyesini artıracak ticaret, yatırım, turizm, eğitim ve askeri-teknik alanlarda işbirliğine yönelik anlaşmaların hızla imzalanması ihtiyacı duyduklarını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kulubayev, başkent Bişkek'te yarın düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üyesi ülkelerin hükümet başkanları zirvesine katılmak için Kırgızistan'a gelen Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ile görüştü.

Kulubayev, görüşmede yaptığı konuşmada, Kırgızistan ve Pakistan devletleri arasındaki ilişkilerin seviyesini artıracak ticaret, yatırım, turizm, eğitim ve askeri-teknik alanlarda işbirliğine yönelik anlaşmaların hızla imzalanması ihtiyacı duyduklarını söyledi.

Jilani​​​​​​​ de Pakistan tarafının bölgedeki mevcut transit potansiyelinin geliştirilmesine olan ilgisini dile getirirken, Kırgız iş dünyasını, küresel ticareti teşvik etmek için Pakistan limanlarının imkanlarını kullanmaya davet etti.

Görüşmede, taraflar, yakın gelecekte Kırgızistan-Pakistan Hükümetler Arası Karma Ekonomik Toplantısı'nın yapılması gereğine işaret etti.

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev Kırgızistan-Pakistan ilişkileri Pakistan Dışişleri Bakanı Celil Abbas Gilani