Kızılay Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı

TAKİP ET

ANKARA Kızılay Haftası, Türkiye genelinde kurumu tanıtan çeşitli etkinlikler, bilgilendirici faaliyetler, sergiler ve...

ANKARA Kızılay Haftası, Türkiye genelinde kurumu tanıtan çeşitli etkinlikler, bilgilendirici faaliyetler, sergiler ve yürüyüşlerle kutlandı.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamada, 29 Ekim-4 Kasım arasında kutlanan Kızılay Haftası'nın toplumun her kesiminden ilgi gördüğü belirtildi.

Türk Kızılay görevlilerinin, yürüttüğü faaliyetlere dair farkındalık oluşturmak, "Kızılaycılık" ruhunu öğrencilere aşılayarak dayanışma, sosyal sorumluluk, gönüllülük konularında bilinç oluşturmak için şube ve temsilcilikleriyle Türkiye'nin dört bir yanında gönüllüler eşliğinde meydanlarda ve okullarda bulunduğu ifade edilen açıklamada, afet müdahale ve kan merkezlerinin de hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayarak faaliyetleri hakkında bilgi verdiği aktarıldı.

"Dünden Daha Güçlüyüz" sloganıyla Kızılay Haftası'nın açılışını gerçekleştiren Türk Kızılayın, Etimesgut yerleşkesinde kurulan Kızılay Sokağı'nda hafta boyunca yaklaşık 13 bin ziyaretçiyi misafir ettiği ifade edilen açıklamada, çoğunlukla ilkokul öğrencilerinin ziyaret ettiği sokakta afetlerden korunma eğitimi, çocuk dostu oyun aracında öğrenci etkinlikleri, sahne gösterileri, geleneksel sokak oyunları, çocuklar için elektrikli tren, tarihi sergiler, film gösterimleri ve vantrolog gösterilerinin yer aldığı belirtildi.

Türkiye genelinde de sayısız etkinlik düzenleyerek vatandaşlarda farkındalık oluşturan kurumun, farklı ülkelerde çekilen ve "İnsanlığın Yedi Yüzü" ismini verdiği fotoğrafları Kapadokya'nın Göreme beldesinde bulunan Meskendere Vadisi'nde sıcak hava balonlarına asarak dünyanın ilk gökyüzü sergisini gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, üç metre boyutundaki bez afişlere basılan 7 ayrı portre fotoğrafı taşıyan sıcak hava balonlarının 45 dakika boyunca havada kaldığı aktarıldı.

Kızılay Haftası boyunca Türkiye'nin farklı şehirlerinde tarihi ve önemli yapıların aydınlatıldığına işaret edilen açıklamada, Galata Kulesi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, TOBB binası gibi yapıların kırmızı ışıkla aydınlatılarak farkındalık oluşturulduğu kaydedildi.

Kızılay şubeleri ve temsilciliklerinin de hafta kapsamında pek çok bilgilendirici ve eğlendirici etkinlik gerçekleştirdiğine yer verilen açıklamada, Sakarya Büyükşehir Sosyal Gelişim Merkezi drama kursu öğrencilerinin kurumun hizmetlerini ve kan bağışının önemini drama dersinde öğrendikleriyle canlandırdığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü binasında da "Osmanlı'dan Günümüze Kızılay Tarihi Resim Sergisi" açıldığı belirtildi.

etkinlikler Kızılay Haftası Kızılay Sokağı kutlama