Kızılcahamam ve Çubuk'ta depremzedeler için yardım seferberliği

TAKİP ET

Ankara'nın Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde vatandaşlar, Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki...

Ankara'nın Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde vatandaşlar, Kahramanmaraş'taki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyalarına destek veriyor.

Vatandaşların getirdiği yardım malzemelerini teslim alan Kızılcahamam Belediyesi, gıda ve ihtiyaç ürünlerini tırlarla deprem bölgesine ulaştırıyor.

Çubuk'ta da depremin yaralarının sarılması için Kaymakam Adem Keleş ve Belediye Başkanı Baki Demirbaş başkanlığında ilçedeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa "Çubuk Yardım Eli Platformu" oluşturuldu.

Çubuk Belediyesi Lojistik Merkezi ve Atatürk Parkı'nda konuşlandırılan çadırlarda, "Haydi Çubuk, iyilik sensiz olmaz. Yürek bir ise, acı da birdir. Gelin yaralarımızı birlikte saralım" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç malzemeleri toplanıyor.

Kan vermek isteyenler de Çubuk Belediyesi otobüsleriyle Türk Kızılay Kan Merkezleri'ne götürülüyor.

Ayrıca, ilçede Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Koruma ve Güvenlik Bölümü Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programından öğretim görevlileri ile birlikte 15 öğrenci AFAD koordinasyonunda bölgeye gönderildi.

Belediye personelinin aralarında bulunduğu 10 kişilik AFAD gönüllüsü de deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, AA muhabirine, ilçede adeta seferberlik başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Milletimizin başı sağolsun. Çubuk'a yakışır şekilde 3 tırımızı yola çıkaracağız. Rabbim bir daha böyle acılar göstermesin. Bölgede yoğun kar yağışı var. Bu sebeple öncelikle birinci el battaniye, kuru gıda ve ısıtma cihazlarına ihtiyaçlarımız var. Duyarlı vatandaşlarımıza, imkanı olan vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyoruz. Çubuk Sosyal Yardım Vakfı bünyemizde oluşturduğumuz yardım toplama merkezlerine bekliyoruz."

Belediye Başkanı Baki Demirbaş da yardıma koşanlara teşekkür etti.

- Kahramankazan'dan 2 tır yardım malzemesi desteği

Kahramankazan Kaymakamlığı ve Belediyesince başlatılan kampanya kapsamında toplanan yardım malzemesi yüklü 2 tır, deprem bölgesine uğurlandı.

Kaymakam Abdullah Selim Parlar başkanlığında düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından vatandaşlara yardım çağrısında bulunuldu.

Çağrıya duyarlılık gösteren esnaf ve vatandaşlardan gelen gıda, giysi, battaniye, ısıtıcı, su ve çocuk bezi gibi malzemeler, kaymakamlık ve belediyenin belirlediği alanlarda toplandı.

Tırlara yüklenen yardımlar, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Kaymakam Parlar ve Belediye Başkanı Serhat Oğuz da toplama alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Oğuz, yaptığı açıklamada, depremi haber alır almaz sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalara başladıklarını belirterek, "Vatandaşın duyarlılığı sayesinde kısa sürede şimdilik 2 tır yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Vatandaşlarımızdan yardımlar gelmeye başladıkça bunları da deprem bölgesine göndereceğiz." dedi.

Ankara Çubuk destek KIZILCAHAMAM Vatandaş yardım