Kızılhaç, 6 Şubat depremlerine ilişkin "yenilenen dayanışma" çağrısında bulundu

TAKİP ET

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Jagan Chapagain, 6 Şubat 2023'te...

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Genel Sekreteri Jagan Chapagain, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde "yenilenen dayanışma" çağrısı yaptı.

Chapagain, X sosyal medya platformundan, Türkiye'nin 11 ili ve Suriye'nin de bir bölümünü etkileyen depremlere ilişkin paylaşımda bulundu.

Türkiye ve Suriye'de milyonlarca kişinin hayatını etkileyen yıkıcı depremlerin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Chapagain, "Bugün, acil insani yardım ve kurtarma ihtiyaçlarının karşılanması için yenilenen bir dayanışma çağrısında bulunuyorum." ifadesini kullandı.

Chapagain, depremlerin ardından Türkiye ve Suriye için iki "acil durum çağrısı" başlattıklarını ancak her ikisinin de hala önemli ölçüde yetersiz finanse edildiğini belirterek, "Depremden etkilenenlerin hayatları üzerinde önemli etki oluşturmak ve onların hayatlarını yeniden inşa etmelerini sağlamak için acilen daha fazla destek ve finansmana ihtiyaç duyuluyor." açıklamasına yer verdi.


6 Şubat depremleri IFRC Kızılhaç