KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ülkesinin TDT'ye "gözlemci üye" kabul edilmesini değerlendirdi:

TAKİP ET

"Bu olumlu gelişmeden daha da cesaret alarak onurlu mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz"

LEFKOŞA Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) "gözlemci üye" kabul edilmesini "olumlu gelişme" olarak nitelendirerek mücadelelerine hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

Tatar, yaptığı yazılı açıklamada, KKTC'nin TDT'ye "gözlemci üye" statüsü ile alınarak kendilerine bu mutluluğu yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türk diplomasisine teşekkür ederek "Bu olumlu gelişmeden daha da cesaret alarak onurlu mücadelemize hız kesmeden devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KKTC'nin uluslararası bir örgüte daha katılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Tatar, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Değerli halkım, büyük bir gururla duyurmak isterim ki devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletleri Teşkilatında gözlemci üye statüsü kazanmıştır. Devletimiz, uluslararası bir örgütte ilk kez anayasal adıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak bu statüyü kazanmıştır. Tarih sayfalarına geçecek milat niteliğindeki bu unsur, bizim için ilave bir gurur vesilesidir. Özbekistan'ın Semerkant kentinde 9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde oy birliğiyle kabul edilen gözlemci üyeliğimiz, bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir."

Tatar, Kıbrıs Türk halkının yarım asrı aşkın süredir müktesep haklarından ve uluslararası statüsünden mahrum bırakılıp, insanlık dışı izolasyona maruz bırakıldığına vurgu yaparak şunları kaydetti:

"En son Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın geçtiğimiz eylül ayında 77. BM Genel Kurulu'nda yapmış olduğu, KKTC'nin resmen tanınma çağrısıyla ivme kazanan bu mücadelemiz, yeni bir uluslararası üyelik statüsüyle başarıyla devam etmektedir. Cumhuriyetimizin 39. yılını kutlayacağımız bu günlerde statümüzü ileriye taşıyan bu olumlu gelişmeden daha da cesaret alarak onurlu mücadelemize hız kesmeden devam edeceğimizi bu vesileyle yinelemek istiyorum. Türk Devletleri Teşkilatı nezdinde kazanmış olduğumuz gözlemci üye devlet statümüz, tüm halkımıza ve büyük Türk Milleti’ne hayırlı olsun."

- KKTC Cumhurbaşkanı  Türk Devletleri Teşkilatı Ersin Tatar