KKTC'de "Cumhuriyet'in 100. Yılında Milli Mücadele ve Kıbrıs Türkleri" sergisi açıldı

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da, Milli Mücadele döneminde Anadolu'da ve...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da, Milli Mücadele döneminde Anadolu'da ve Kıbrıs'ta yaşananları anlatan "Cumhuriyet'in 100. Yılında Milli Mücadele ve Kıbrıs Türkleri" sergisi açıldı.

Türkiye ve KKTC Cumhurbaşkanlıkları himayelerinde, Kıbrıs Vakıflar İdaresi ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi tarafından düzenlenen serginin açılışını KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu gerçekleştirdi.

Surlar bölgesi Bedesten'de yapılan açılış töreninde konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin, Türkiye'nin Milli Mücadele sürecini çok yakından takip edip kendi bağımsızlık direnişlerinde bundan ilham aldıklarını belirterek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıl önce kuruluşunun o dönem Kıbrıs'ta büyük sevinç ve mutlulukla izlendiğini hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı ile KKTC'nin kuruluşunun da 40'ıncı yıl dönümünün kutlanacağını ifade eden Tatar, "Bu coğrafyada, gönül birliği içerisinde verilen mücadele, tarihimize şan ve şöhretimize yakışır bir şekilde. Bu sergide, göreceğimiz birlik, beraberlik, cesaret ve kahramanlıkla, Doğu Akdeniz'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni yaşatmak ve geliştirmek azmi ve karlılığı içerisinde sizlerle kucaklaşıyoruz." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu da KKTC'ye yaptığı ziyaretin çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, serginin hayırlı olması diledi.

Bu yılın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yılı olması dolayısıyla özel olduğunu kaydeden Kasapoğlu, "Gençlerimizin bu noktada bu mücadelenin ne kadar kutlu bir mücadele olduğunu bilmeleri en büyük arzumuz. Gençlerin Anadolu'da, Kıbrıs'ta yaşananları hissetmeleri, bu hissi ve bu bilinci birlikte geleceğe taşımaları bizler için önemli. Bu serginin, bu emanetin yarınlara taşınması ve bu bilincin diri olması açısından önemli bir misyon ifa ettiğini belirtmek isterim." diye konuştu.

Serginin açılışına, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter'in yanı sıra bazı askeri yetkililer, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Serginin bir hafta ziyarete açık olacağı öğrenildi.




Cumhuriyet’in 100. Yılında Milli Mücadele ve Kıbrıs Türkleri Sergisi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar