KKTC'yi TDT Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar Zirvesi'nde SSTB temsil etti

TAKİP ET

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar Zirvesi'nde Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı (SSTB) tarafından temsil edildiği bildirildi.

SSTB'den yapılan yazılı açıklamada, Ankara'da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen zirveye SSTB heyetinin katıldığı belirtilerek, toplantıda bir konuşma yapan KKTC Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Atilla Karaca'nın "9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gözlemci üyeliğe oy birliğiyle kabul edilmesi KKTC’de büyük sevinçle karşılandı. Zirve bildirisinde de ifade edildiği gibi, Kıbrıs Türk halkı, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır ve Türk devletleri ile her alanda ilişki kurup geliştirmek Kıbrıslı Türklerin en doğal hakkıdır." ifadelerine yer verildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen zirvede, üye ülkelere TDT Sivil Koruma Mekanizması kurulumuna ilişkin bilgi verildiği kaydedilen açıklamada, toplantının 2. oturumunda SSTB Sivil Savunma Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Yusuf Eker'in "KKTC Afet Yönetimi Sistemi ve Afetselliği” başlığında sunum gerçekleştirdiği aktarıldı.

KKTC sivil savunma teşkilatı KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olması Türk Devletleri Teşkilatı Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlar Zirvesi'