Kocaeli'de 14 yıl sonra yakalanan cinayet sanıklarının davasında karar açıklandı

TAKİP ET

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, kaybolan bir kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin 14 yıl sonra yakalanarak...

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, kaybolan bir kişinin öldürüldüğü iddiasına ilişkin 14 yıl sonra yakalanarak haklarında dava açılan sanıklardan biri ağırlaştırılmış müebbet, diğeri ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Mahmut Şahin'i öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Serdar T. ile sanık avukatları ve müşteki Mustafa Ş. katıldı.

Duruşmada, önceki celse cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan esas hakkındaki mütalaanın tekrar okunmasının ardından söz verilen müşteki Mustafa Ş, şikayetinin devam ettiğini belirterek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık Serdar T, mütalaayı kabul etmediğini ifade ederek, öncelikle beraatini, mahkeme heyeti aksi kanaatteyse lehine olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini talep etti.

Sanıkların avukatları da yazılı savunmalarını tekrar ederek, müvekkillerinin beraat ve tahliyelerini istedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Serdar T'nin "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Ayrıca heyet, tutuksuz sanıklardan A.Y'nin "yalan tanıklık" suçundan 1 yıl 8 ay hapsine, "suçun delillerini yok etmek, gizlemek" suçundan ise beraatine, firari sanıklardan F.S'nin dosyasının da tefrikine ve hakkındaki yakalama emrinin devamına hükmetti.

- Olay

Gölcük'te yaşayan ve aralarında akrabalık bulunmayan Mahmut Şahin (23) ve Nihat Şahin'in (30) 2007 yılında ortadan kaybolması üzerine aileleri tarafından kayıp başvurusu yapılmış, kayıp kişilerle ilgili herhangi bir bilgi ve bulguya ulaşılamamıştı.

Faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik çalışmalar kapsamında 14 yıl sonra konuyu yeniden ele alarak soruşturmayı derinleştiren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili oldukları değerlendirilen 4 şüpheliyi tespit etmiş, zanlılardan birinin yurt dışında, Yusuf Z.B'nin de başka bir suçtan cezaevinde olduğunu belirlemiş, 12 Şubat 2021'de düzenlediği operasyonla Serdar T. (38) ve A.Y'yi (51) gözaltına almıştı.

Serdar T. nöbetçi hakimlikçe tutuklanmış, A.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Nihat Şahin'in öldürülmesine ilişkin 15 Eylül 2022'de görülen duruşmada, Serdar T. "kasten öldürme" suçundan 25 yıl, "hırsızlık" suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere 28 yıl 4 ay, başka bir suçtan cezaevinde bulunan sanık Yusuf Z.B. ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

cinayet kaybolan bir kişi Kocaeli