Kocaeli'de yaşlı adamın evinde öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı

TAKİP ET

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 85 yaşındaki Halil İbrahim Topal'ın yalnız yaşadığı evinde öldürülmesine ilişkin...

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 85 yaşındaki Halil İbrahim Topal'ın yalnız yaşadığı evinde öldürülmesine ilişkin 1'i tutuklu 6 sanık, müebbet hapis ile 5 yıl ila 16 yıl 8 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına mahkum edildi.

Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Özgür M, tutuksuz sanıklar N.S, İ.A, B.Y, A.M.T. ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı önceki celse sunduğu esas hakkındaki mütalaayı tekrarladı. Söz verilen müşteki avukatı, sanıkların müşterek olarak cinayeti işlediklerini savunarak, cezalandırılmalarını istedi.

Tutuklu sanık Özgür M, mütalaaya karşı diyeceği olmadığını belirterek, önceki ifadelerini yineledi.

Tutuksuz sanıklardan A.M.T, sanıklardan N.S. dışındakileri ve maktulü de tanımadığını dile getirerek, "Fabrika sahibiyim, maddi durumum iyi olduğu için böyle bir suç işlemem mümkün değildir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Bu nedenle öncelikle beraatimi, aksi takdirde lehe olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer tutuksuz sanıklar da mütalaayı kabul etmediklerini söyleyerek, önceki sözlü savunmalarını tekrar etti. Öncelikle beraatlerini talep eden tutuksuz sanıklar, aksi takdirde lehlerine olan hükümlerin uygulanmasına karar verilmesini istedi.

Mahkeme heyeti, "bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan tutuklu sanık Özgür M'nin ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Sanık hakkında takdiri indirim uygulayan heyet, sanığın müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Heyet, Özgür M'nin "6136 sayılı yasaya muhalefet", "silahla ve birden fazla kişi ile kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ile "silahla birden fazla kişiyle birlikte konutta ve gece vakti yağma" suçlarından toplam 16 yıl 8 ay hapis ile 500 lira adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.

Tutuksuz sanıklardan N.S, İ.A, M.B, B.Y. ile A.M.T'nin "nitelikli yağma" suçundan 7 yıl 6'şar ay, "silahla geceleyin ve birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan da 5'er yıl hapsine hükmeden heyet, firari sanıklardan N.A'nın dosyasının da tefrikine, hakkındaki yakalama emrinin devamına karar verdi.

- Olay

Rahmiye Mahallesi Hamamlı Sokak'ta 16 Nisan 2021'de yalnız yaşayan babası Halil İbrahim Topal'ın evine giden Şaban Topal, babasını elleri bantlı ve kanlar içinde bulmuş, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Topal'ın öldüğünü belirlemişti.

Cinayetin ardından soruşturma başlatan Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 6 şüpheliyi Kocaeli, İstanbul ve Karabük'te düzenlediği eş zamanlı operasyonla yakalamıştı.

cinayet davası Kocaeli Yaşlı adam