Kocasinan Belediyesinde sosyal yardım skandalı! Yardım alan vatandaşları ifşa ettiler

TAKİP ET

Kocasinan Belediyesinin sosyal yardımlaşma adı altında yaptığı yardımlar skandala dönüştü. Vatandaşların TC Kimlik numaraları ile birlikte iletişim bilgilerini ifşa ettiler.

Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi yaptığı sosyal yardım skandalı ile gündemde.

Kocasinan Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü tarafından medya kuruluşlarına servis edilen "İhtiyaç sahiplerine ramazan iaşesi Kocasinan Belediyesinden" haberi üzerine araştırma yapan ekibimiz skandal bir yardım organizasyonu ile karşılaştı.

100 LİRALIK YARDIM İÇİN VATANDAŞI MANKEN OLARAK KULLANDILAR

Kocasinan Belediyesi tarafından haber merkezlerine geçilen haberde sorun olmamasına rağmen PR çalışmasında kullanabilmek için çekilen ve youtube kanalına yüklenen filmde vatandaşların konu mankeni olarak kullanıldığı dikkatlerden kaçmadı.

Vatandaşlara 100 TL'lik yardımı vermek için uzun süre teşekkür etmelerinin beklenmesi kartın hemen teslim edilmemesi şaşkınlık yarattı.



100 LİRALIK YARDIM İÇİN ÖV BENİ

Aynı basın bülteni içinde yer alan ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar tarafından, "Özelikle ihtiyaç sahibi ailelere gıda başta olmak üzere pek çok konuda yardımda bulunuyoruz. Bunu yaparken vatandaşlarımızı rencide etmeden sıkıntılarını paylaşmak önceliğimiz oluyor," cümlesinin tam tersine hareket edilmesi ise ibretlik.

Aynı videoda vatandaş minnet duygularını ifade ettikten sonra sosyal yardım kartının teslim edilmesi dikkat çekiyor. Bu sahne birkaç kez tekrarlanıyor. Bu vatandaş için bir sosyal yardımdan çok eziyet eder nitelikte.



VATANDAŞIN TC KİMLİK NUMARALARINI VE İLETİŞİM BİLGİLERİNİ İFŞA ETTİLER

PR çalışmasında kullanılan videonun nerdeyse her yeri Kişisel Verileri Koruma Kanununa muhalefet eder türde.

 Bahse konu videonun 1 dakika 17'inci saniyesinde ise vatandaşın ismi girildikten sonra çıkan bilgisayar ekranında sosyal yardım alan vatandaşların adları, soyadları, TC Kimlik numaraları ile birlikte iletişim numaralarının görülmesi ise tam bir facia.



İLETİŞİM KAZASI MI YOKSA BAŞARISIZ BİR PRODÜKSİYON MU?

Yapılan bu PR çalışmasının faydadan çok zarar getireceği için bir iletişim kazası mı yoksa başarısız bir prodüksiyon mu olduğu merak ediliyor.

Videoyu Kişisel verilerin korunması kanunu ihlal ettiği için yayınlamıyoruz.

Kayseri Kocasinan Kocasinan Belediyesi Kocasinan Skandal Sosyal Yardım Ahmet Çolakbayrakdar