Koçfinans "Turuncu Kanatlar Mentörluk Programı"nın ikinci dönemi başladı

TAKİP ET

Koçfinans BT ve AR-GE Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk: - "Anadolu üniversitelerinde eğitim gören genç kadınlara fırsat sunmayı, mentörlük desteği ile kendinden daha emin, donanımlı ve farkında bireyler olarak iş hayatına atılmalarını amaçladık"

Koçfinans'ın teknoloji ve inovasyon alanında kariyer hedefleyen, Anadolu'daki üniversitelerde eğitim gören genç kadınlara mentörlük desteği sağladığı "Turuncu Kanatlar Mentörluk Programı"nın ikinci dönemi başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Koçfinans, inovasyon alanında verdiği toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütleri kapsamında, geleceğin kadın mühendislerini desteklediği Turuncu Kanatlar Mentörlük Programı ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) aracılığıyla sunduğu burs desteğini sürdürüyor.

Programla genç kadınların kurumsal arena atmosferini solumaları, kariyerlerine donanımlı bir şekilde adım atmaları amaçlanıyor. Programın ikinci döneminde Çukurova Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi'nin mühendislik ve fen fakültelerinde eğitim gören, başarılı ve kariyer gelişimine açık 35 kız öğrenci, Koçfinans takımının oluşturduğu 11 kişilik mentörlük ekibinden bir akademik yıl boyunca destek alacak.

- Mentörler ile Koçfinans takımı Adana'da bir araya geldi

Mentörlük sürecinin yanında, Koçfinans'ın BT ve AR-GE takımlarında kısa ve uzun dönem staj, uzaktan yarı zamanlı çalışma imkanı ve Koçfinans bünyesinde istihdam edilmek üzere değerlendirilme şansı sunulan programın yeni dönem mentörleri ile Koçfinans takımı, Adana'da düzenlenen tanışma toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda okudukları bölümler, kariyer hedefleri ve gelecek planlarından bahseden genç kadınlar, Koçfinans BT ve AR-GE departmanında veri bilimi, AR-GE, sistem, yazılım ve ürün yönetimi alanlarında uzman mentörleriyle kısa, orta ve uzun vadedeki planları kapsamında fikir alışverişinde bulundu.

- "Bu sektörlerin zenginleştiğini göstermeyi amaçlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçfinans BT ve AR-GE Direktörü Özlem Ekşioğlu Kumuk, Turuncu Kanatlar Mentörlük Programı'nın liderliğini yürütmekten ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, "Toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerimiz kapsamında, STEM alanında çalışmayı arzulayan kız öğrencilerin kariyer yolculuklarına destek olmayı hedefledik. Kadınlar finans, teknoloji ve sigorta alanlarında başarılı çalışmalara imza atıyorlar. Genellikle erkek çalışanların ağırlıklı olduğu sektörlerde kadınların istihdam edilmesiyle, bu sektörlerin zenginleştiğini göstermeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadınların pratik zeka ve analitik düşünme kabiliyetleriyle pek çok farklı sektörde başarılı olabileceğini aktaran Kumuk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Turuncu Kanatlar Mentörlük Programı'nı hayata geçirirken Anadolu üniversitelerinde eğitim gören genç kadınlara fırsat sunmayı, mentörlük desteği ile kendinden daha emin, donanımlı ve farkında bireyler olarak iş hayatına atılmalarını amaçladık. Özellikle Anadolu'da eğitim gören öğrencilerin büyük şehirlerdekilere kıyasla kurumlarla iletişim kurmakta nispeten zorlanabildiğini biliyoruz. Bu program aracılığıyla bir akademik dönem boyunca öğrencilerimize mentörlük yaparken, aynı zamanda Anadolu'daki öğrencilerin iş dünyasıyla kaynaşmaları, staj ve iş imkanı bulmaları noktasında destek sağlıyoruz. Benim de aralarında bulunduğum mentörlük takımımızda mesleki açıdan donanımlı ve tecrübeli arkadaşlarımız var. Gençler, mentörlerinin her tecrübesinden ders çıkarmalı ve aklının bir köşesine yazmalı. Onlar bizden öğrenirken, biz de onlardan çok şey öğreniyoruz. Karşılıklı beslenme anlayışına dayanan bu programın ikinci döneminin, hepimiz için başarılı olmasını diliyorum."

Anadolu'daki üniversitelerde genç kadınlar koçfinans mentörlük desteği