Kolombiya'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlendi

TAKİP ET

BOGOTA Türkiye'nin Bogota Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon...

BOGOTA Türkiye’nin Bogota Büyükelçiliği, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Başkent Bogota’daki Marriott Otel’de gerçekleştirilen, Türkiye ve Kolombiya milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı paylaşıldı.

Törene çok sayıda ülkenin büyükelçilerinin katılmasının yanı sıra burada görev yapan Türk ve yabancı davetliler katıldı.

Türkiye’nin yeni Bogota Büyükelçisi Beste Pehlivan Sun, AA muhabirine, Cumhuriyetin 99’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadıklarını belirterek, Bogota büyükelçiliği olarak Kolombiyalı misafirlerle birlikte güzel bir resepsiyon organize ettiklerini söyledi.

Sun, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını da rahmetle, minnetle ve saygıyla yad ediyorum. Biz Kolombiya ile uzun yıllara dayalı diplomatik ilişkiler tesis ettik ama büyükelçiliğimiz Bogota’da görece yenidir.” İfadesini kullandı.

Büyükelçiliğin Bogota’da faaliyete geçmesinden itibaren TİKA, Maarif Vakfı, THY ve Anadolu Ajansıyla güçlü bir ekiple çalıştıklarını aktaran Sun, Kolombiya ile stratejik düzeye getirilen ilişkilerde çok daha ileri bir seviyeye birlikte taşıyacaklarını söyledi.

Sun, Kolombiya’nın Latin Amerika’da kendileri için her zaman öncelikli konu olduğunu vurgulayarak, “Kolombiya’nın yeni hükümetiyle birlikte tam barış felsefesi ve politikasına Türkiye olarak desteklediğimizi muhataplarımıza her fırsatta ifade ediyoruz.” dedi.

Resepsiyonda davetlilere Türk mutfağından lezzetler ikram edildi.

Beste Pehlivan Sun Cumhuriyet Resepsiyonu Türkiye’nin Bogota Büyükelçiliği