Konya ve Diyarbakır Pandemi Hastaneleri doluluk oranı %100'e yaklaştı! Kayseri'de durum ne?

TAKİP ET

Türkiye'nin bazı illerinde vaka sayısında artış yaşanıyor. Konya ve Diyarbakır Pandemi Hastaneleri doluluk oranı %100'e yaklaştı! Peki Kayseri'de son durum ne? Canligaste.com Özel Haberi

VAKA SAYISINDA KAYSERİ'DE ARTIŞ GÖZLENİYOR!

Türkiye'de daha pandemi de 1. dalga bitmeden vaka sayısında ki artış dikkat çekiyor. Konya ve Diyarbakır pandemi hastanelerinde doluluk oranı %100'e ulaştı.


BİNALARDA ORTAK KULLANIM ALANLARININ MASKESİZ VE MESAFESİZ KULLANIMI VAKA ARTIŞINI TETİKLİYOR!

Sokağa çıkma kısıtlamalarının kaldırılması ile birlikte duyarsız vatandaşların sanki her şey yolundaymış gibi "piknik alanlarında boy göstermesi, AVM'ler de alışverişe çıkmaları, eş/dost ziyaretleri yada binaların ortak kahvaltı düzenlemeleri" Kayseri'de vaka sayısının artmasına neden oluyor.



Binalarda ortak kullanım alanlarında tedbirsizlik Kayseri'de vaka sayısını artırmaya devam ederken, ufak bir hastalık için hastanelerde "acil bir durum olmamasına rağmen" randevusuz yoğunluk oluşması da kontrollü sosyal hayat yerine hastalığın kontrolsüz yayılmasına neden oluyor!




İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN HAZIRLADIĞI SİMÜLASYONLAR VE PLANLAR NE?

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı simülasyonlar arasında;

B planında Kayseri Şehir Hastanesinde bulunan pandemi servislerinin dolması durumunda ikinci kulenin pandemi servisi olarak kullanılması var.

En olumsuz durumlar göz önüne alınarak hazırlanan planlarda Şehir Hastanesi kulelerinde vaka yoğunluk oranı artar ise B planının devamı olarak özel hastanelerin pandemi hastanesine çevrilmesi bulunuyor.


KAYSERİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNÜN C PLANI NE?

B planında yaşanacak doluluk ve vaka artış oranının hızına göre C planı devreye girecek.

Bu plana göre, Kayseri Şehir Hastanesi, kamu hastaneleri ve özel hastanelerin dolması durumunda, hastalığın yayılmasını engellemek için hastaların tedavisinde yurtların kullanılması gündemde.


EN KÖTÜ SENARYO İÇİN HER ŞEY HAZIR! EN KÖTÜ DURUMDA D PLANI

Her şeyin en olumsuz halde gittiği, A-B-C planlarının yetersiz kaldığı durum için ise D Planı devreye giriyor. Bu plan en kötü senaryo için hazırlandı. Ve plana göre

  • Şehir Hastanesi, Kamu Hastaneleri ve Özel Hastaneler,
  • Yurtlar ve diğer kamu alanlarında yer kalmaz ise,

 Vaka sayısında ki artış anormal seviyeye ulaşır %100 doluluk oranı yaşanırsa bu kez Kayseri Şehir Hastanesinin altında bulunan devasa otopark pandemi alanı olarak kullanılacak.

Ümidimiz ve isteğimiz odur ki hiç bir zaman B-C-D planlarının devreye girmemesi. Her şeyin normal olmadığı pandemi döneminde 'kontrollü sosyal hayat' uygulanırsa bu planlara gerek kalmayacak.

Tedbirli olmaya ve maske+mesafe kuralına uymaya özen gösterin.

kayseri kayseri il sağlık müdürlüğü pandemi kayseri doluluk oranı Pandemi Simülasyon kayseride son durum