Koreler arasındaki Askerden Arındırılmış Bölge "vahşi yaşam cennetine" dönüştü

TAKİP ET

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki tel örgülerle çevrili ve mayınlanmış Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ), "vahşi...

Güney Kore ile Kuzey Kore arasındaki tel örgülerle çevrili ve mayınlanmış Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ), "vahşi yaşam cennetine" dönüştü.

CNN'in haberine göre, Google, Kore Savaşı'nın 70. yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında DMZ'nin güncel görüntülerini paylaştı.

İnternet kullanıcılarına "sanal tur" imkanı sağlanan proje kapsamında bölgede gelişen doğal bitki örtüsü gözler önüne serildi.

İnsan etkisinden uzak olan DMZ'nin yaklaşık 6 bin 100 canlı türüne ev sahipliği yapan doğal yaşam alanına dönüştüğü görüldü.

Google'ın paylaştığı verilere göre, Kore Yarımadası'nda nesli tükenmekte olan 276 hayvan türünün yaklaşık yüzde 38'inin DMZ'de yaşadığı tespit edildi.

Buna göre, nesli tükenmekte olan hayvanlar listesinde kabul edilen dağ keçileri, misk geyikleri, kaya kartallarıyla bölgede 20 yıldır görülmeyen Asya kara ayısı olarak bilinen türe de rastlandığı kaydedildi.

Öte yandan, sınırın her iki tarafında yaşayan bazı göçmen kuş türlerinin de yıllardır insan etkisinden uzak kalan DMZ'ye göç ettikleri belirtiliyor.

Google'ın paylaştığı görüntülerin bir kısmının Güney Kore Ekoloji Enstitüsü tarafından elde edildiği bildirildi.

DMZ'nin güncel görüntülerine Google'ın sokak görünümü seçeneğinden ulaşılabiliyor.

Güney ve Kuzey tarafı, 2018'de DMZ'yi "barış bölgesine" dönüştürmek amacıyla ortak adımlar atarken Güney, bölgenin kendi tarafını sınırlı sayıdaki ziyaretçilere açmıştı.

2022'de ise geriliminin tekrar tırmanması nedeniyle bu adım başarıya ulaşamamıştı.

DMZ Güney KORE Kuzey Kore