Körfez ülkelerinden Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıya kınama

TAKİP ET

Katar, Kuveyt, Yemen ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıya...

Katar, Kuveyt, Yemen ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Katar'ın sebebi ne olursa olsun şiddeti, terörizmi ve suç teşkil eden eylemleri reddeden kararlı tutumunu sürdürdüğü" belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırı kınandı.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da Azerbaycan'ın yanında yer alındığı vurgulanarak, Kuveyt'in "şiddet ve teröre karşı ilkeli ve kararlı tavrını sürdüreceği" kaydedildi.

Yemen Dışişleri Bakanlığının açıklamasında da Azerbaycan Büyükelçiliğine düzenlenen silahlı saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Yemen'in Azerbaycan devleti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduğu vurgulanırken, saldırıya karışanlardan hesap sorulması çağrısında bulunuldu.​​​​​​

KİK ise açıklamasında KİK'in Azerbaycan ile dayanışma içinde olduğunu aktararak diplomatik yapı ve tesislerin daha dikkatli korunması çağrısı yaptı.

- Ne olmuştu?

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine dün silahlı saldırı düzenlenmişti.

Kalaşnikof otomatik silahla ateş açan saldırgan, Büyükelçiliğin güvenlik amirini öldürmüş, 2 güvenlik görevlisini yaralamıştı. Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı saldırıyı kınamış ve Tahran Büyükelçiliğinin tahliye edileceğini duyurmuştu.

Azerbaycan İran Katar KİK Kuveyt Tahran Yemen