Koronayı öldüren Kumaş Kayseri'de üretildi! Dünya talip oldu

TAKİP ET

Kayseri'de üretildi, Dünya talip oldu. Koronavirüsle mücadelesinde büyük başarılar elde eden Türkiye, dünyada bir ilki daha başardı. Erciyes Anadolu Holding'in iştiraki Boyteks özel bir polimer teknolojisiyle koronayı öldüren kumaş üretti.

Koronayı öldüren, Koronasavar Kumaş Kayseri'de üretildi! Dünya talip oldu

İlk müjdesi 15 Nisan 2020 tarihinde Alpaslan Baki Ertekin'in sosyal medya paylaşımı ile verilen koronavirüsü öldüren koronasavar kumaş Boyteks tarafından üretildi.


Alpaslan Baki Ertekin müjdeyi böyle vermişti.

Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alparslan Baki Ertekin, ürettikleri Koronasavar kumaşın testi geçtiğini açıkladı. Bu konuda belgeleri de paylaşan Ertekin, Dünyada bir ilki gerçekleştirip, koronavirüsü öldüren kumaş geliştirdiklerini söyleyerek, üretime başladıklarını ve ilk siparişin de Brezilya ve Makedonya'dan geldiğini belirtti. 




ÇİFTE TEST YAPILDI

Boyteks, üretilen kumaşın numunelerini Almanya'da bulunan, dünyaca kabul gören Hohenstein Enstitü laboratuvarında test ettirdi. Testlerde 5 yıkamaya kadar kumaşın antiviral özelliğini kaybetmediği tescillendi. Boyteks, Erciyes Üniversitesi'nden de bilimsel değerlendirme raporu aldı. Antiviral kumaşın yurtdışında test verileri ve tekrarlı yıkama sonuçları testleri değerlendirildi.

kayseri istikbal boyteks koronasavar kumaş kayseride üretildi