Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu heyeti ATO Başkanı Baran'ı ziyaret etti

TAKİP ET

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: - " (THY'ye) Ankara'dan Priştine'ye direkt uçuşun açılması da önerilerimiz arasında yer alıyor. Gönül bağımız olan topraklarla şehrimiz arasında direkt ulaşım bağı olmasını çok istiyoruz" - Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Enis Kervan: - "Başkentli yatırımcıları Kosova'ya bekliyoruz. Kosova'da sağlık sektöründe boşluk bulunuyor"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye ile Kosova'nın tarihi ve kültürel bağları bulunan ortak değerlere sahip ülkeler olduklarını belirterek, "İki ülke arasındaki yakın ilişkileri ticaret rakamlarına da yansıtmalıyız." ifadelerini kullandı.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Enis Kervan ve beraberindeki heyet, ATO Başkanı Gürsel Baran'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Baran, Türkiye-Kosova Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın davetiyle Türkiye'de bulunan Kervan ve beraberindeki heyeti ATO'da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Türkiye'nin Kosova ile tarihi ve kültürel bağlara ve ortak değerlere sahip olduğunu ifade eden Baran, iki ülke halkının yüzyıllar boyunca barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşadığını belirtti.

Baran, Türkiye ile Kosova arasında sağlanacak çok yönlü işbirliğinin, Balkanlar'ın istikrar ve refahına katkı sağlayacağına inandıklarına dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye ve Kosova arasında 1 Eylül 2019 tarihinden itibaren Serbest Ticaret Anlaşması hükümleri geçerli. Ancak verilere baktığımızda iki ülke arasındaki yakınlığın ticaret rakamlarına yeterince yansımadığını ve ticaretimizin 1 milyar doların altında kaldığını görüyoruz. İki ülke arasındaki yakın ilişkileri ticaret rakamlarına da yansıtmalıyız."

ATO olarak başkentten yurt dışına direkt uçuşlar konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Baran, ekim ayı içerisinde THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ı ziyaret ederek, kendisine yeni destinasyon önerilerini içeren bir dosya sunduklarını bildirdi.

Baran, THY'ye Ankara'dan Priştine'ye direkt uçuşun açılmasının da önerileri arasında yer aldığına dikkati çekerek, "Gönül bağımız olan topraklarla şehrimiz arasında direkt ulaşım bağı olmasını çok istiyoruz. Ankara'dan Kosova'ya direkt uçuşlar ticaretimizi de geliştirir." ifadelerini kullandı.

- "Başkentli yatırımcıları Kosova'ya bekliyoruz"

Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Enis Kervan da Ankara ile Priştine arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerine işaret ederek, başkentli yatırımcıları Kosova'ya davet etti.

Kervan, devlet kurumları, ticaret odaları ve iş insanlarının da katılımıyla ortak bir toplantı yapılması önerisinde de bulundu.

Kosova'da sağlık sektörü açısından boşluk bulunduğunu belirten Kervan, Ankara'nın, hastaneleri ve sağlık kuruluşlarıyla, sağlık sektöründe önemli bir merkez olduğunu, Kosova ve Ankara arasında bu alana ilişkin bağlantı kurmak istediklerini kaydetti.

ATO enis kervan Gürsel Baran Kosova-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu