Kovid-19 aşı randevusu nasıl alınır?

TAKİP ET

CoronaVac aşısı bugün uygulanmaya başlandı. Aşı yaptırmak isteyen kişiler, internet veya akıllı telefon uygulaması ile e Nabız üzerinden aşı listesinde olup olmadığını kontrol edebiliyor.

CoronaVac aşısı bugün uygulanmaya başlandı. Aşı yaptırmak isteyen kişiler, internet veya akıllı telefon uygulaması ile e-Nabız üzerinden aşı listesinde olup olmadığını kontrol edebiliyor.

Kişi eğer aşı olacaklar listesinde görünüyorsa Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden "randevu talebi oluştur" butonuna tıklayarak randevu talebi oluşturabilir.
ALO 182 hattı üzerinden randevu oluşturabilecek.

Aşı olup olamayacağınızı E-Nabız sisteminden ya da 2023'e 'Aşıla' yazıp SMS atarak öğrenebilirsiniz. Hastaneye gidemeyen vatandaşların evlerine gidilerek aşı uygulaması gerçekleştirilecek.

Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmayacak.

Aşı olanlar sonrasında, beklenmedik bir alerji oluşumu veya tansiyon sorununa karşı 15 dakika beklemeye alınacak. Aşı olanlara bir sonraki gün de herhangi bir şikayeti olup olmadığını sorgulayan kısa mesaj gönderilecek. Şikayet halinde kişiler en yakın sağlık merkezine gidebilecek.

kovid-19 aşı coronavac aşı aşı randevusu nasıl alınır? aşı sağlık gündem