Küçükçekmece Adliyesi önündeki çatışmaya ilişkin 8 sanığın yargılanması sürdü

TAKİP ET

Küçükçekmece Adliyesi önünde çıkan silahlı çatışmada 4 kişinin öldürülmesi, 6 kişinin yaralanmasına ilişkin 8 sanığın...

Küçükçekmece Adliyesi önünde çıkan silahlı çatışmada 4 kişinin öldürülmesi, 6 kişinin yaralanmasına ilişkin 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Beşir ve Bekir Karadeniz, tutuksuz sanıklar Erdal ve Erzan Sözer ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki sanık olan Bekir Karadeniz'i yaraladığı iddia edilen sanık Erdal Sözer suçlamaları reddederek, "Sanığı ilk kez yargılama sırasında gördüm. Olay sırasında kendisine herhangi bir eylemde bulunmadım." dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen adliyede görevli polis memuru N.D, olay günü yaşananlarla ilgili bilgi verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan mağdur Orhan Zorlu ve tanıklar hakkında "zorla getirme kararı" çıkartılmasına hükmetti.

Olaya ilişkin görüntülerin Adli Tıp Kurumuna gönderilerek rapor hazırlanmasını karara bağlayan mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki sanık Bekir Karadeniz'in Küçükçekmece'deki bir çarşıda restoran işletmecisi olduğu, maktul Ercan Sözer'in ise çarşının yanında bulunan inşaat alanının müteahhitliğini yaptığı ve bazı dükkanların da sahibi olduğu belirtiliyor.

İş yeri nedeniyle yaşanan anlaşmazlıkta aralarında husumet oluşan tarafların soruşturma ve kovuşturma dosyalarının bulunduğu aktarılan iddianamede, tarafların 24 Mart 2022'de Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya geldikleri anlatılıyor.

Duruşma çıkışı Bekir Karadeniz ve yanındakilerin araçlarıyla ilerledikleri sırada yaya olarak bulunan Ercan Sözer ve akrabalarıyla karşılaştığı aktarılan iddianamede, sanık Beşir Karadeniz'in, Kadir Mendanoğlu, Ercan Sözer ve Nazım Sözer'e karşı "kasten öldürme" suçunu işlediği, Sercan Selvi'ye karşı "olası kastla öldürme" eylemini gerçekleştirdiği anlatılıyor.

İddianamede, Erdem Karaman, Diyar Sözer, Orhan Zorlu, Ferdi Budak, Beşir Karadeniz ve Bekir Karadeniz'in yaralandığı belirtilerek, sanıklar Bekir ve Beşir Karadeniz'in 3 kişiye karşı "kasten öldürme" suçundan üçer kez müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.

Sanık Beşir Karadeniz'in ayrıca bir kişiyi "olası kasıtla öldürme", 3 kişiyi "silahla yaralama" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma taşıma veya bulundurma" suçlarından toplam 28 yıldan 46 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, sanık Bekir Karadeniz'in de 3 kişiye karşı "silahla kasten yaralama" ve "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından da toplamda 4 yıl 6 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İddianamede, 6 sanığın ise sanık Bekir Karadeniz'e karşı "silahla kasten yaralama" ve "mala zarar verme" suçlarından ayrı ayrı 1 yıl 10 aydan 7 yıla kadar hapsi öngörülüyor.

Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi Küçükçekmece Adliyesi Silahlı Çatışma