Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, deprem bölgesi için çadır dikiyor

TAKİP ET

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfem Yelenlibağ: - "Lise olarak, Türkiye'deki ilk çadırı üretmenin verdiği gururu yaşıyoruz"

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için çadır dikimine başladı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesiyle başlayan projede Türkiye'de ilk defa bir meslek lisesinde afet bölgesi için çadır dikimi yapılıyor.

Gaziosmanpaşa'da bulunan meslek lisesinin Moda Tasarım Teknolojileri Alanı öğretmenlerinin önderliğinde yürütülen çalışmalarda diğer branşlardaki öğretmenler, öğrenciler ve veliler de görev alıyor.

Çadırlar afet yönetmeliğine uygun, ısı ve sıvıya karşı dayanıklı kumaşlardan üretiliyor. Hazırlanan çadırların, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla bölgeye ulaştırılması planlanıyor.

- "İlk çadırımızı gece vakti ürettik"

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Gülfem Yelenlibağ, okula proje talimatı geldiği gün Milli Eğitim Bakanlığının dikiş makinesi, kumaş ve diğer ihtiyaç kalemlerini temin ettiğini belirterek, "Bakanlığımızın yüksek desteğiyle beraber bir yürek olduk. Burada bakanlığımız okullar ayağında bizleri asla yalnız bırakmadı. Gecenin geç saatlerine kadar üretim devam etti ve ilk çadırımızı gece vakti ürettik. Bekledik başında ilk çocuğumuz gibiydi. Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Türkiye'deki ilk çadırı üretmenin verdiği gururu yaşıyoruz." diye konuştu.

Moda Tasarım Teknolojileri Alan Şefi Deniz Erdoğdu da gece gündüz yürütülen hummalı bir çalışma içinde olduklarını dile getirerek, "Yaklaşık 1-2 gün eğitim aldık, akabinde çadır üretimine başladık. Günde 10 çadıra kadar üretim yapmaya başladık diyebilirim." dedi.

- Deprem bölgesine acil yardım malzemeleri gönderdi

Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çadır üretmesinin yanı sıra afetzedelerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek üzere depremin ilk günlerinden itibaren hazır sandviçler, battaniye, atkı, bere, uyku tulumu, kırtasiyelik ürünler ve oyuncaklardan oluşan çocuk paketi hazırlayıp deprem bölgesine gönderdi.

Lisede görevli aşçı öğretmenler de deprem bölgesindeki afetzedeler için çorba ve yemek yapıyor.

DEPREM İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Küçükköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi