Kudüs Latin Patriği'nden "İsrail'de Hristiyanlara karşı artan nefret eylemlerine" tepki:

TAKİP ET

"İsrail'deki Hıristiyan cemaatine karşı artan bu tehlikeli nefret ve şiddet eylemlerini büyük bir endişeyle takip ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Mevcut İsrail siyasi ortamında ayrımcılığın ve şiddetin meşrulaştırılmasının, Hristiyanlara karşı nefret ve şiddet eylemlerine dönüşmesi tesadüf değil"

Kudüs Latin Patriği Başpiskopos Pierbattista Pizzaballa, Kudüs'te "Hristiyanlara zarar veren tüm sabotaj eylemlerini" kınadı.

Pizzaballa yaptığı yazılı açıklamada, dün sabah saatlerinde fanatik bir Yahudi tarafından, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Hristiyanlık için kutsal Çile Yolu'nun (Via Dolorosa) ikinci durağı, Hazreti İsa'nın cezalandırıldığına inanılan Yargılama Kilisesi'ne saldırı gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bu saldırının son haftalarda gerçekleşen beşinci olay olduğuna işaret eden Pizzaballa, geçen hafta bazı turistlerin Yeni Kapı'dan giren Yahudiler tarafından saldırıya uğradığını kaydetti.

Pizzaballa, söz konusu Yahudi grubun "kutsal topraklardaki bir manastırın yakınında sabotaj eylemleri gerçekleştirdiğini, sandalye ve masa fırlattığını ve Hıristiyan mahallesini savaş alanına çevirdiğini" belirtti.

Yaklaşık iki hafta önce Ermeni mahallesindeki bir manastırın duvarlarına "Hristiyanlar için ölüm" yazıldığına, Kudüs'teki bir Hıristiyan mezarlığının ve kilise olarak kullanılan binaların tahrip edildiğine dikkati çeken Pizzaballa, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'deki Hıristiyan cemaatine karşı artan bu tehlikeli nefret ve şiddet eylemlerini büyük bir endişeyle takip ediyor ve şiddetle kınıyoruz. Mevcut İsrail siyasi ortamında ayrımcılığın ve şiddetin meşrulaştırılmasının, Hristiyanlara karşı nefret ve şiddet eylemlerine dönüşmesi tesadüf değil."

Pizzaballa, İsrail hükümetini ve tüm güvenlik görevlilerini "tüm toplulukların güvenliğini sağlamak, dini azınlıkları korumak ve dini hoşgörüsüzlüğü ortadan kaldırmak için kararlı bir şekilde çalışmaya" çağırdı.

- Tarihi kiliseye saldırı

Dün sabah saatlerinde fanatik bir Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde Hristiyanlık için kutsal Çile Yolu'nun (Via Dolorosa) ikinci durağı, Hazreti İsa'nın cezalandırıldığına inanılan Yargılama Kilisesi'ne saldırmıştı.

Kiliseye çantasında soktuğu çekiçle Hazreti İsa heykeline zarar veren fanatik Yahudi, kilise görevlileri tarafından etkisiz hale getirilmişti.

Saldırganı durduran güvenlik görevlisi Macid Rişık, bu kişiyi daha önce gördüğünü, onun fanatik bir Yahudi olduğunu söylemiş, İsrail polisi de saldırganı "ABD'li turist" olarak tanımlamıştı.

israil