Kültür sanat kurumları ile sanatçılar yardım seferberliğine katıldı

TAKİP ET

İKSV, Contemporary Istanbul, Zorlu PSM, şarkıcı Murat Kekilli ve oyuncu Yağmur Atacan depremden etkilenenler için yardım seferberliğine destek verdi

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), sosyal medya hesaplarında İhtiyaç Haritası'na destek vermek üzere Salon İKSV'yi malzeme toplama merkezi olarak kullanıma açtıklarını duyurdu.

Contemporary Istanbul Vakfı, depremin ardından başlattığı yardım çağrısı için ilk sevkiyatını bugün teslim ettiklerini bildirdi. Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, "Kadınlara ve çocuklara öncelik verdiğimiz bu çağrıda, bize katılan sanat galerilerimize, deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza el uzatan herkese teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.

Zorlu PSM'ye ait sosyal medya hesabında, "Zorlu Grubu olarak, depremden etkilenen illerimizdeki gelişmeleri yakından takip ediyor, her türlü destek için ilgili kamu kurumları ve yardım ekipleri ile iletişim halinde olmaya devam ediyoruz.
Deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan malzemelerin sevkiyatı ve çalışanlarımızdan oluşan arama kurtarma konusunda eğitimli uzman ekiplerimizin bölgeye ulaşımı AFAD koordinasyonu ile gerçekleştirilmiştir. Yaralarımızın bir an önce el birliğiyle sarılması dileğiyle." ifadelerine yer verildi.

- Murat Kekilli ve Yağmur Atacan da yardım seferberliğinde yer aldı

Müzisyen Murat Kekilli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, topladığı bağışlarla 2 tır dolusu tıbbi malzeme, giyecek ve gıda yardımı hazırladığını aktararak, yardımların, depremden etkilenen Hatay'a doğru yola çıktığını kaydetti.

Oyuncu Yağmur Atacan ise arkadaşları ile depremden etkilenen köylere yardım götürmek amacıyla yola çıktığını sosyal medya hesabından paylaştı.

DEPREM İKSV