Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Moğolistan'da ziyaret ve temaslarda bulundu:

TAKİP ET

"İki ülke arasındaki turizm trafiğini artırmak istiyoruz"

ANKARA Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da temaslarda bulundu.

İlk olarak Moğolistan Kültür Bakanı Nomin Çinbat ile bir araya gelen Ersoy, kültür alanında işbirliğine ilişkin bakanlıklar arası anlaşma imzaladı.

Daha sonra Bilge Tonyukuk Anıtları'nı ziyaret eden Ersoy, Moğolistan Kültür Bakanı Çinbat ile TİKA tarafından projesi yürütülen Bilge Tonyukuk Müzesi'nin temelini attı.

Moğolistan Çevre ve Turizm Bakanı Bat-Ulzii Bat-Erdene'nin verdiği resmi öğle yemeğine katılan Ersoy, ikili ve heyetler arası görüşmeye katıldı.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Ersoy, iki ülke arasındaki turizm trafiğini artırmak istediklerini söyledi.

Toplantı kapsamında birçok karar aldıklarını bildiren Ersoy, Moğolistan tarafının, Türk Hava Yollarının (THY) ülkeye direkt uçuş sayısını artırması talebinden memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Moğolistan hükümetinin Moğol hanlarına ilişkin bilgilerin yer aldığı ve Topkapı Sarayı'nda muhafaza edilen Camiu't Tevarih kitabının tıpkıbasımı talebine ilişkin de her türlü desteği vereceklerini kaydeden Ersoy, Van'da gerçekleştirilecek Moğol kazılarına ilişkin izin süreçlerini de kısa sürede tamamlayacaklarını anlattı.

Bakan Ersoy, son olarak Moğolistan Devlet Üniversitesi'nde Türk Tarih Kurumu (TTK) tarafından düzenlenen "Moğolistan'daki Türk Kültür Varlıkları ve Bilge Tonyukuk Paneli"ne katıldı.

Ulan Batur'daki temaslarını tamamlayan Ersoy, Türkiye'ye dönmek üzere Moğolistan'dan ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy