Kur'an-ı Kerim'in tüm yazılışları "Ümmetin Mushafı Projesi" ile bir araya getiriliyor

TAKİP ET

Projenin sorumluluğunu sürdüren Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi Mushaf Danışma Komitesi Başkanı Dr. Ahmed İsa el-Masaravi, projeyi, Hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Osman dönemlerinde yapılan Kur'an-ı Kerim'i bir araya getirme çalışmalarından sonraki "3. bir araya getirme süreci" olarak nitelendirdi

İSTANBUL Kur'an-ı Kerim'in rivayetlere uygun bir şekilde tüm yazılış ve okunuşları "Ümmetin Mushafı Projesi" ile bir araya getiriliyor.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden birçok alimin, 23-25 Kasım'da İstanbul'da yürüttükleri çalışmaların ardından projenin duyurusu ve tanıtımı, Nur Kur'an-ı Kerim'e Hizmet Derneği tarafından Bahçelievler'deki 15 Temmuz İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen bir programla yapıldı.

Projenin sorumluluğunu sürdüren Mısır'daki El-Ezher Üniversitesi Mushaf Danışma Komitesi Başkanı ve ünlü kıraat alimi Dr. Ahmed İsa el-Masaravi, burada yaptığı konuşmada, projeyi Hazreti Ebu Bekir ve Hazreti Osman dönemlerinde yapılan Kur'an-ı Kerim'i bir araya getirme çalışmalarından sonraki "3. bir araya getirme süreci" olarak nitelendirdi.

Masaravi, bu projeyle Kur'an-ı Kerim'in rivayetlere uygun şekilde farklı okunuşlarının bir araya getirileceğini ve proje tamamlandığında bu okunuşlara uygun 20 adet Kuran-ı Kerim'den oluşan bir setin yayınlanacağını söyledi.

Programa katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ise konuşmasında, küçüklüğünden beri böyle bir çalışmanın hayalini kurduğunu ve Şeyh Masaravi'nin kendisine bu projeden bahsetmesinin ardından beraber çalışmaya başladıklarını anlattı.

Bu konuda Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu'nun izninin alındığını aktaran Şahin, 2018'de çıkan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle tüm Kur'an-ı Kerim basımlarının Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu'nun iznine tabi olduğunu hatırlattı.

Nur Kur'an-ı Kerim'e Hizmet Derneği Başkanı Usame Avnioğlu ise Senegal, Moritanya, Malezya ve Endonezya gibi dünyanın birçok ülkesinden din adamlarının projeye katıldığını belirtti.

Rivayetlere uygun şekilde basılacak Kur'an-ı Kerim setinin yanı sıra QR kod teknolojisiyle tüm okunuşların da sesli şekilde bir araya getirileceğini kaydeden Avnioğlu, bunun Kur'an-ı Kerim okumayı yeni öğrenenler için de büyük bir kolaylık olacağını dile getirdi.

Mısırlı ünlü alim Ömer Abdulkafi de yaptığı konuşmada projenin önemine dikkati çekerek, gerçekleştirilecek çalışmalarda kolaylıklar diledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin Dr. Ahmed İsa el-Masaravi İslam alimi Ömer Abdulkafi Nur Kuran-ı Kerime Hizmet Derneği Ümmetin Mushafı Projesi