Kuzey Irak'ta Pençe-Kaplan Operasyonu

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), "Pençe Kaplan Operasyonu''nun başladığını, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde olduğunu duyurdu

Kuzey Irak'ta kara harekatı (Pençe-Kaplan Operasyonu)

MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, ''Pençe-Kaplan Operasyonu başladı. Kahraman Komandolarımız Haftanin'de'' ifadesine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesine "Pençe-Kaplan Operasyonu" adıyla yeni bir harekat başlatıldığını, Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen komandoların hava hücum harekatıyla bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Operasyonun detaylarına ilişkin MSB'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Halkımızın ve hudutlarımızın güvenliğini tehdit eden PKK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirmek maksadıyla; Hava Kuvvetleri, ateş destek vasıtaları, ATAK Helikopterleri, İHA ve SİHA’larla desteklenen Komandolarımız, hava hücum harekâtıyla bölgeye intikal etmişlerdir." denildi.

Harekata katılan birliklerin komutanlarına telsizden seslenen ve onları tebrik eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdiniz, o dağlarda bugün de bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz" dedi. 

MSB operasyonun, Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde icra edildiğini bildiridi.

Bakanlıktan yapılan son açıklamada ise, hava hücum harekatı öncesinde bölgede konuşlu topçu birliklerince belirlenen hedeflerin yoğun şekilde ateş altına alınarak tam isabetle vurulduğu, operasyonun planlandığı şekilde başarıyla sürdüğü belirtildi. 


Pençe-Kaplan msb Haftanin Pençe-Kaplan Operasyonu pençe harekatı