Kuzey Kore'deki Rus Büyükelçiliği: Pyongyang'da sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

TAKİP ET

Kuzey Kore'deki Rus Büyükelçiliği, başkent Pyongyang'da solunum yolu hastalıklarının yayılmasını yavaşlatmak...

Kuzey Kore'deki Rus Büyükelçiliği, başkent Pyongyang'da solunum yolu hastalıklarının yayılmasını yavaşlatmak amacıyla 5 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığını belirtti.

Rusya'nın Pyongyang Büyükelçiliğinin sosyal medya paylaşımında, başkentte solunum yolu hastalıklarının yayılmasını yavaşlatmak amacıyla uygulanan tedbirlerin hafifletildiğine işaret edildi.

Paylaşımda, Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığından gönderilen ve başkentteki sokağa çıkma yasağının kaldırılması kararını içeren resmi mektubun görüntüsü yayımlandı.

Büyükelçilikten 25 Ocak'ta yapılan paylaşımda, Kuzey Koreli sağlık yetkililerinin, diplomatik misyonların çalışanlarını içeride tutmasını, günde dört kez ateşlerini ölçmesini ve sonuçları Pyongyang'daki bir hastaneye bildirmesini istediği aktarılmıştı.

Kuzey Koreli yetkililer, aynı gün, henüz türü tespit edilemeyen solunum yolu hastalığı şüphesiyle başkent Pyongyang'da 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan etmişti.

Pyongyang'da halkın, yasağın uzaması ihtimaline karşı gıda stoku yaptığı kaydedilmişti.

Kuzey Kore'de, Mayıs 2022'de ilk Kovid-19 vakası açıklanmış, Ağustos 2022'de ise salgına karşı zafer kazanıldığı ilan edilmişti.

Pyongyang yönetimi, salgına dair vaka sayıları ve buna bağlı can kaybı sayılarını açıklama konusunda şeffaf olmamakla suçlanıyordu.

Yaklaşık 26 milyon nüfusu olan Kuzey Kore, Mayıs- Ağustos 2022'de yaklaşık 4,8 milyon "ateşlenme vakası" ve 74 ölüm bildirse de bunların yalnızca bir kısmını Kovid-19 olarak tanımlamıştı.

Kovid-19 Kuzey Kore Pyongyang