Letonya, Çin'den gelen yolcular için Kovid-19'a karşı yeni önlemler aldı

TAKİP ET

Letonya, Çin'in Kovid-19 salgını tedbirlerini kaldırılmasıyla bu ülkeye giden ve bu ülkeden gelen yolculara karşı...

Letonya, Çin'in Kovid-19 salgını tedbirlerini kaldırılmasıyla bu ülkeye giden ve bu ülkeden gelen yolculara karşı önlem alan ülkeler arasına girdi.

Baltic News Network sitesinin haberine göre, Letonya Sağlık Bakanlığı, Çin'e giden veya Çin'den gelen uluslararası uçuşlardaki tüm yolculara uçuş boyunca maske kullanmalarını önerdi.

Ayrıca, üçüncü bir ülke üzerinden aktarma yapan yolcular dahil Çin'den Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelere giden tüm yolcuların, İngilizce ya da gittikleri ülkenin dilinde negatif Kovid-19 test sonuçlarını göstermesinin istenebileceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) verilerine göre, ülkede son 7 gün içinde 249 pozitif Kovid-19 vakası kaydedildi.

Ayrıca son 1 haftada virüs nedeniyle 12 kişinin hayatını kaybetmesiyle, ülkede salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 177'ye yükseldi.

Letonya'daki toplam vaka sayısı ise 974 bin 529'u buldu.

Bakanlık, vatandaşlara hatırlatıcı doz aşılarını olmaları için çağırı yaptı.

Çin'in geçen ayın başında Kovid-19 tedbirlerini gevşetmesinin ardından ülkedeki artan vakalar ve kitlesel yayılmadan endişe duyan çok sayıda ülke, Çin'den gelecek yolculara yönelik tedbirler alacağını bildirmişti.

İtalya, İspanya, Fransa gibi AB ülkelerinin yanı sıra ABD, Hindistan, Japonya, Malezya, İngiltere, Avustralya ve Kanada gibi birçok ülke, Çin ve bölgelerinden seyahat eden yolculara test uygulanması ve sağlık durumlarının izlenmesine yönelik önlemler duyurmuştu.

AB Komisyonu da Birlik genelinde koordineli şekilde aynı tedbirlerin uygulanmasını istemiş, AB ülkelerinin büyük çoğunluğu da bu görüşe katılmıştı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 26 Aralık 2022'de, Kovid-19'un 8 Ocak'tan itibaren "A kategorisi salgın hastalık" olarak ele alınmasına son verileceğini, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası uyarınca uygulanan kısıtlamaların kaldırılacağını kaydetmişti.

Yeni uygulamayla yurt dışından gelen yolcuların, seyahat öncesi Çin'in büyükelçilik ve konsolosluklarından sağlık kodu almak zorunda olmayacağı, varışlarında pozitif olsalar dahi merkezi karantinada tutulmayacakları bildirilmişti.


Kovid-19 Letonya