Libya, Tunus'a olan 250 milyon dolarlık borcunu bu ay ödeyeceğini açıkladı

TAKİP ET

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Tunus'a bu ay ödenecek 250 milyon dolarlık borcun Libyalı hastaların tedavisi ve elektrikle ilgili olduğunu söyledi

TRABLUS Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, ülkesinin, Tunus'a olan 250 milyon dolarlık borcunu bu ay içerisinde ödemeyi planladığını belirtti.

Resmi temasları kapsamında Tunus'u ziyaret eden Dibeybe, başkent Tunus'ta, Tunus Sanayi, Ticaret ve El Sanatları Birliği Başkanı Semir Macul ve birlik üyeleriyle bir araya geldi.

Dibeybe'nin toplantıda yaptığı açıklamaları, sosyal medya hesabı Facebook'ta "Hükümetimiz" adlı platformda yayınlandı.

Başbakan Dibeybe, Libya hükümetinin, Tunus'a olan 250 milyon dolarlık borcunu bu ay içerisinde ödeyeceğini ifade ederek, bunların, Libyalı hastaların tedavisi ve elektrikle ilgili borçlar olduğu bilgisini verdi.

- Libya-Tunus gümrük noktalarının birleştirilmesi konusunda anlaştı

Libya ve Tunus'taki gümrük yetkililerinin, Libya-Tunus arasındaki Ra's Cedir Sınır Kapısı'ndaki gümrük noktalarının birleştirilmesi konusunda anlaştığını kaydeden Dibeybe, gelecek dönemde sınır kapısının genişletilmesi ve geliştirilmesi için de bazı projeler başlatacaklarını belirtti.

Dibeybe, dün Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ve Tunus Başbakanı Necla Buden Ramazan'la da bir araya gelerek, iki ülke arasındaki ortak iş birliğini güçlendirmeyi görüşmüştü.

Cumhurbaşkanı Said’in daveti üzerine Tunus’a resmi ziyarette bulunan Dibeybe’nin ikili temaslarının ardından bugün ülkesine dönmesi bekleniyor.

Libya Tunus