Libya ve UCM yetkilileri ikili iş birliğini görüştü

TAKİP ET

TRABLUS Libya Askeri Başsavcısı Mesud Erhume Miftah, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Asad Ahmad...

TRABLUS Libya Askeri Başsavcısı Mesud Erhume Miftah, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Asad Ahmad Khan ile ikili iş birliğini ele aldı.

Libya Askeri Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Erhume'nin, başkent Trablus'ta Khan ve beraberindeki heyetle bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede Libya ile UCM'de devam eden soruşturmaya dair yeni gelişmelerin ele alındığı aktarılan açıklamada, Libya ulusal yargısı ile UCM arasındaki tamamlayıcı ilkesine dikkat çekildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Askeri Başsavcısı Erhume, Libya ile UCM arasındaki iş birliğinin altını çizerek, ülkedeki ulusal yargının temel yetkinlik alanının da Libyalı sanıkları yargılamak olduğunu söyledi.

UCM Başsavcısı Khan da Libya ile iş birliğine önem verdiklerine işaret ederek, adli konularda Libya'ya teknik destek vermeye ve Libya ile iş birliği alanını genişletmeye istekli olduklarını ifade etti.

UCM Başsavcısı Khan, dün de Trablus’ta Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi ile insan hakları konusunda Libyalı makamlar ile UCM arasındaki iş birliğini görüşmüştü.

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi ve diğer bazı kişiler, UCM tarafından insanlığa karşı suç işlemekten aranıyor.

Libya Askeri Başsavcısı UCM Başsavcısı