Liseli gençler çocukların okuma serüvenine rehberlik edecek
İstanbul / İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat ile Hisar Okulları işbirliğinde hayata geçirilen Kitap Arkadaşım programı, liseli gençlerle 7-10 yaş grubundaki çocukları edebiyat etrafında buluşturacak.
İstanbul Haberleri : İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Alt Kat ile Hisar Okulları işbirliğinde hayata geçirilen Kitap Arkadaşım programı, liseli gençlerle 7-10 yaş grubundaki çocukları edebiyat etrafında buluşturacak.
İKSV'den yapılan açıklamaya göre, çocukların edebiyatla bağ kurmalarını ve okuma alışkanlıklarını desteklemeyi amaçlayan program, 21 Ekim'de başlayacak.
Ekim 2026-Haziran 2027 döneminde İKSV Alt Kat'ta düzenlenecek programda, farkındalık ana teması kapsamında seçilen dokuz kitap üzerinden 18 atölye gerçekleştirilecek.
Programda, Hisar Lisesi'nden gönüllü öğrenciler, devlet okullarında öğrenim gören ve genel başvuruyla programa dahil olacak çocuklara mentor olarak eşlik edecek.
Gönüllü öğrenciler, program kapsamında kolaylaştırıcı rolünü üstlenerek çocuklara seçilen kitaplar etrafında gerçekleştirilecek okuma, tartışma ve yaratıcı çalışmalarda rehber olacak.
İKSV Alt Kat ile Derin Düşünme ve Araştırma yaklaşımını odağına alan Hisar Okulları tarafından, okulun 30. akademik yılında hayata geçirilen programla sorgulama, ilişkilendirme ve öğrenme sorumluluğu gibi kavramların okul dışındaki bir öğrenme ortamında ele alınması hedefleniyor.
Program, lise öğrencilerinin mentorluk deneyimini çocukların okuma ve yaratıcı düşünme süreçleriyle buluşturarak farklı yaş grupları arasında karşılıklı öğrenmeye dayalı bir alan oluşturmayı amaçlıyor.
İlk atölyeler ekimde
Kitap Arkadaşım programında hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki farklı katılım modeli uygulanacak.
Hafta içi atölyeleri devlet okulu öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek. Okul grupları, İKSV Alt Kat'ta liseli mentorlarla bir araya gelerek seçilen kitaplar üzerinden okuma, tartışma ve yaratıcı çalışmalar yapacak.
Devlet okullarının programa katılımı için rezervasyon formu 30 Eylül'den itibaren İKSV'nin internet sitesinden doldurulabilecek. 2026 güz dönemindeki hafta içi atölyeleri 21 Ekim Çarşamba, 25 Kasım Çarşamba ve 2 Aralık Çarşamba günlerinde yapılacak.
Hafta sonu atölyeleri ise ayda bir cumartesi günü, 7-10 yaş grubundaki tüm çocukların genel katılımına açık olarak düzenlenecek. Bu buluşmalarda çocuklar, liseli mentorlar ve programa konuk olacak sanatçılarla birlikte yaratıcı okuma pratikleri geliştirecek.
Genel katılıma yönelik rezervasyon formu da 30 Eylül'den itibaren İKSV'nin internet sitesinde yer alacak. 2026 güz dönemindeki hafta sonu atölyeleri 24 Ekim Cumartesi, 28 Kasım Cumartesi ve 5 Aralık Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
Program kapsamındaki tüm atölyeler ücretsiz olarak İKSV Alt Kat'ta düzenlenecek.