Litvanya ve Estonya Savunma Bakanları, Ukrayna'ya desteklerinin süreceğini vurguladı

TAKİP ET

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, şimdiye kadar Ukrayna'ya 283 milyon avroluk destek sağladıklarını...

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, şimdiye kadar Ukrayna'ya 283 milyon avroluk destek sağladıklarını belirterek, "Bu yıl Ukrayna ordusuna 30 milyon avroluk daha destek sağlayacağız. Buna uçak silahları ve insansız hava araçları da dahil olacak." dedi.

Anusauskas, Estonya'da bulunan Tapa askeri üssünde yaptığı açıklamada, Ukrayna askerlerinin savaşta avantajlı gelmesi için katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Ukraynalı askerlerin eğitimi için de destek sağladıklarını anlatan Anusauskas, "Bu yıl 1500 Ukraynalı askerin eğitimi için 4 milyon avro ayırdık." diye konuştu.

Anusauskas, şimdiye kadar Ukrayna'ya 283 milyon avroluk destek sağladıklarını vurgulayarak, "Bu yıl Ukrayna ordusuna 30 milyon avroluk daha destek sağlayacağız. Buna uçak silahları ve insansız hava araçları da dahil olacak. İngiltere'nin de Ukrayna'ya tank göndermesini memnuniyetle karşılıyor ve destekliyoruz." şeklinde konuştu.

Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur da Ukrayna'ya destek konusunda liderlik gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Batı yapımı tankları Kiev'e bağışlamak da bir liderlik örneği. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları güvenliğimize, barışa ve istikrara bir tehdit." ifadelerini kullandı.

Pevkur, Ukrayna-Rusya savaşında zor günlerin yakın olduğuna dikkati çekerek, bugün Estonya hükümetinin Kiev'e toplam 113 milyon avroluk askeri destek kararı aldığını anımsattı.

askeri destek Estonya Litvanya Tapa askeri üssü Ukrayna