Lizbon'daki İsmaili Merkezi'nde 2 kişinin öldürüldüğü saldırıda terör şüphesi bulunmuyor

TAKİP ET

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki İsmaili Merkezi'nde dün düzenlenen ve iki kadının yaşamını yitirdiği...

Portekiz'in başkenti Lizbon'daki İsmaili Merkezi'nde dün düzenlenen ve iki kadının yaşamını yitirdiği saldırının arkasında terör şüphesinin olmadığı açıklandı.

Portekiz basınına açıklama yapan Adli Polis Müdürü Luis Neves, İsmaili Merkezi'ndeki bıçaklı saldırının arkasında terör bulgusuna rastlanmadığını söyledi.

Olayın hemen ardından polisin müdahalesiyle yaralanarak hastaneye kaldırılan Afgan kökenli saldırganla görüşüldüğünü aktaran Neves, saldırının münferit bir olay olduğunu, terör veya radikalizm ile bağlantılı olmadığını ifade etti.

"Saldırıyı gerçekleştiren kişiyle ilgili, daha önceden yaşadığı Afganistan, Yunanistan ve ülkemizdeki tüm kişisel bilgilere ulaştık. Radikal dincilikle hiçbir bağlantısı yok." diyen Neves, saldırının yaşanan psikolojik bir kriz sonrasında gerçekleşmiş olduğu ihtimalinde durulduğunu kaydetti.

Lizbon'daki İsmaili Merkezi'ne dün sabah saatlerinde giren saldırgan, elindeki bıçakla burada görevli iki kadını öldürmüş, iki kişiyi de yaralamıştı.

Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo do Sousa ve Başbakan Antonio Costa başta çok sayıda bakan ve siyasi parti lideri saldırıyı kınayıp, başsağlığı mesajı göndermişti.

- İsmaililer

İslam'ın Şii koluna ait bir mezhep olan İsmaililer, 765 yılında İmam Ca’fer es-Sadık'ın vefatından sonra ortaya çıktı.

İsmaililer, Ca’fer es Sadık'ın ardından 7. Şii imamı olarak Musa el-Kazım’ın yerine Ca’fer es Sadık’tan önce ölmüş olan oğlu İsmail bin Ca'fer es-Sadık'ın oğlu Muhammed bin İsmail es-Şakir'i 7. imam olarak kabul ediyor.

Başta Orta ve Güney Asya, Afrika, Orta Doğu, Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya olmak üzere 25'ten fazla farklı ülkede yaşayan İsmaililerin sayılarının 12 ila 15 milyon olduğu ifade ediliyor.


İsmaili Merkezi Lizbon Portekiz