Londra'da yaşayan Ayanoğlu, Kayseri'de kimsesiz çocukları giyindirmeye hazırlanıyor

TAKİP ET

Londra'da, özellikle kanser hastalarına, kimsesiz çocuklara ve ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar ile tanınan Kıbrıslı hayırsever İş insanı Turgay Ayanoğlu, Kayseri'de kimsesiz çocukları giyindirmeye hazırlanıyor.

35 yıldır Londra’da tekstil alanında faaliyet gösteren hayırsever İş insanı Turgay Ayanoğlu özellikle; Londra Yardım Melekleri (LYM) ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ne (KHYD) ye yaptığı yardımlar ile tanınıyor.

Milliyetçi ve Türkiye aşığı yapısıyla Londra istihdamında da önemli rol oynayan Ayanoğlu, 1963’te başlayan Rum zulmü sonrasında Kuzey Kıbrıs’a geçmiş ve Rum kesiminde kalan arazilerini ve evini Rum Askerlerine satmayarak adından sıkça söz ettirmişti.

Milliyetçi ve Vatansever davranışlarından dolayı birçok kez işyeri kundaklanan Ayanoğlu’nun babası ise 1963 Kıbrıs olaylarında çok önemli bir rol oynamış ve binlerce Kıbrıs Türkü’nün hayatını kurtarmıştı. Bir İngiliz gazeteci tarafından Babasının kucağında çekilmiş bir fotoğraf ise halen İngiliz tarih kitaplarında okutulmaktadır.

“VATAN HAİNİ DEĞİLİM”

Güney Kıbrıs’ta evlerini ve topraklarını bırakıp hakkını Kuzey’de aramak isteyenlerin mücadelesi devam ederken, Kıbrıslı İş insanı Turgay Ayanoğlu Güneyde kalan malını satın almak isteyen Rum makamlarına; ‘Rum Askerine verecek malım yok’ demiş, topraklarını isteyen Rum Milli Muhafız Ordusu’nu reddetmişti. Büyükkaymaklı’daki malı karşılığında KKTC’den hakkını isteyen Ayanoğlu. Başbakan yardımcısı Kudret Özersay’a ulaşarak, sorununun çözüleceğine dair söz almıştı. 

HAYATI TÜRKLERE DESTEK İLE GEÇTİ

Hayatının her döneminde Türkiye’den gelen insanlara ve Kıbrıs Türk halkına yardım eden Ayanoğlu, şimdi Kayseri’de kimsesiz çocukları giyindirmeye hazırlanıyor. Londra’da geçtiğimiz yıllarda “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sözü içeren yüzlerce balonu, çalışanları ile birlikte Londra semalarına gönderen Ayanoğlu, Rusya Ukrayna savaşı esnasında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü tutumu nedeniyle yüzlerce Recep Tayyip Erdoğan baskılı uçan balonu, çalışanları ile birlikte gökyüzüne bırakmıştı. 

“KAYSERİ BENİM İÇİN ÇOK ANLAMLI BİR ŞEHİR”

Kayserili İş insanları ve çevresi nedeniyle Kayseri’ye ayrı bir sevgi beslediğini de belirten Ayanoğlu, “Kayseri’nin benim gönlümde ayrı bir yeri var. Kayserili İş insanlarının Londra seyahatleri esnasında onlarla konuştukça, hayırseverlikte birbirleri ile nasıl yarıştıklarını duydukça göğsüm kabardı. Bu yarışta geri kalmamak adına bir fahri Kayserili olarak memleketim Kayseri’de, özelikle kimsesiz çocukları giyindirmek istiyorum. Bu konuda değerli dostum gazeteci Serdar Gökhan Çiçek ile birlikte gerekli çalışmaları yapıyoruz. Londra’ya seyahat edecek olan tüm iş insanlarımızı ve siyasetçilerimizi burada ağırlamaktan da ayrıca onur duyacağımı belirtmek isterim” şeklinde konuştu. 

Kayseri Turgay Ayanoğlu Londra Kıbrıs