Lübnan Başbakanı Mikati: "BM Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırı hafife alınamaz"

TAKİP ET

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, 15 Aralık'ta Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış...

Lübnan Başbakanı Necip Mikati, 15 Aralık'ta Lübnan-İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait zırhlı araca düzenlenen saldırının sıradan bir olay olarak görülemeyeceğini belirtti.

Lübnan haber ajansı NNA'ya göre, Mikati, Lübnan Basın Editörleri Sendikası üyeleriyle başkent Beyrut'taki Başbakanlık binasında bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada bir İrlanda askerinin öldüğü saldırıya değinen Mikati, "BM Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırı hafife alınamaz" dedi. Olaya ciddiyetle yaklaşılması ve tüm soruşturmaların yapılması gerektiğini dile getiren Mikati, ordunun yürüttüğü soruşturmanın yakın zamanda sonuçlanması temennisinde bulundu.

Beyrut'taki Uluslararası Refik Hariri Havalimanında İran'a ait silahlar olduğu yönündeki haberlerle ilgili de Mikati, geçen hafta Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ile bu konuda görüştüğünü ve Avn'ın, "Havalimanından ülkeye silah sokulduğu yönündeki haberlerin asılsız olduğunu" kendisine ilettiğini aktardı.

- Ne olmuştu?

Lübnan'daki UNIFIL bünyesinde askeri bulunan İrlanda Savunma Bakanlığı, 15 Aralık'ta Lübnan-İsrail sınırında görev yapan UNIFIL'a ait zırhlı araca silahlı saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

Bir İrlandalı askerin olay yerinde yaşamını yitirdiğini, biri ağır 3 yaralının da Sayda kentine yakın Rai Hastanesine nakledildiğini aktaran İrlanda Savunma Bakanlığı, olayla ilgili kapsamlı soruşturma yürüteceğini bildirmişti.

UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti de olaya ilişkin açıklamasında, saldırının UNIFIL'ın görev alanı dışındaki bir bölgede meydana geldiğini belirterek, bir askerin ölümü ile sonuçlanan olayın nedeninin "çelişkili" olduğunu, meselenin aydınlatılması için Lübnan ordusu ile koordinasyon halinde bulunduklarını kaydetmişti.

Lübnan UNIFIL