Lübnan Çevre Bakanı Yasin, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı

TAKİP ET

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında en beğendiği kareleri seçti.Bakan Yasin, AA muhabirleri ve foto...

düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasında en beğendiği kareleri seçti.

Bakan Yasin, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin 2022'de çektiği fotoğrafları inceleyerek, "haber", "çevre-yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğrafları oyladı.

Yasin, spor kategorisinde Mustafa Yılmaz'ın "Yüzücü", çevre-yaşam kategorisinde Şebnem Coşkun'un "Organik plastik", haber kategorisinde ise Emrah Yorulmaz'ın "TOGG’un ilk yolculuğu" fotoğraflarına oy verdi.

Coşkun'un çevre-yaşam kategorisindeki fotoğrafını farkındalık yaratması açısından çok önemli bulduğunu belirten Yasin, "Denizlerimizin dip bölgelerinde uzun yıllardır biriken plastikler mevcut. Yapılan incelemelerde plastiklerin zamanla insanların mikrobiyomuna geçtiği tespit edildi. Bu yüzden plastiklerin denizlerden ve doğadan arındırılması insan sağlığı açısından çok önemli." dedi.

Haber kategorisindeki "TOGG’un ilk yolculuğu" karesinin de çevre açısından çok önemli bir mesaj taşıdığını dile getiren Yasin, gelecekte tüm taşıtların elektrikli olacağını ve herkesin bu yönde kendini hazırlaması gerektiğini ifade etti.

Lübnanlı Bakan, Yılmaz'ın "Yüzücü" fotoğrafını da "insanın istemesi halinde her türlü engeli aşabileceğini özetleyen bir tablo" olarak niteledi.


"Yılın Fotoğrafları" Lübnan Lübnan Çevre Bakanı Nasır Yasin