Lübnan'daki BM Geçici Barış Gücü'ne saldırıyla ilgili soruşturmada 7 şüpheli tespit edildi

TAKİP ET

Aralık ayında meydana gelen saldırıda barış gücünde görevli bir İrlanda askeri hayatını kaybetmişti

Lübnan'da, İsrail sınırında görev yapan Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait zırhlı araca düzenlenen ve bir İrlanda askerinin öldüğü silahlı saldırıyla ilgili 7 kişiye suç isnat edildi.

Lübnan medyasında yer alan habere göre, askeri yargıç Fadi Akiki, uluslararası güçlere yönelik saldırıyla ilgili ön soruşturmasını tamamladı.

Akiki, UNIFIL'a ait araca düzenlenen saldırıda, 7 kişiyi "kasıtlı adam öldürme, ateşli silahla tehdit oluşturma, askeri araca zarar verme" gibi suçlardan şüpheli buldu.

Tutuklu bir şüpheli dışındaki diğer 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Akiki, dosyayı, soruşturma için gerekli kararları çıkarması amacıyla Birinci Askeri Mahkeme Soruşturma Hakimi Fadi Savan'a sevk etti.

- Ne olmuştu?

Lübnan'daki UNIFIL bünyesinde askeri bulunan İrlanda Savunma Bakanlığı, 15 Aralık'ta Lübnan-İsrail sınırında görev yapan UNIFIL'a ait zırhlı araca düzenlenen silahlı saldırıda bir askerinin öldüğünü duyurmuştu.

Bakanlık açıklamasında, İrlandalı askerin olay yerinde yaşamını yitirdiğini, biri ağır 3 yaralının da Sayda kentine yakın Rai Hastanesine nakledildiğini aktarmıştı.

UNIFIL Sözcüsü Andrea Tenenti ise saldırının UNIFIL'ın görev alanı dışındaki bir bölgede meydana geldiğini belirtmişti.

Tenenti, bir askerin ölümü ile sonuçlanan olayın nedeninin "çelişkili" olduğunu, meselenin aydınlatılması için Lübnan ordusu ile koordinasyon halinde olduklarını kaydetmişti.

Lübnan UNIFIL