Lübnan İletişim Bakanı, telekomünikasyon kurumu çalışanları grevinin yansımaları konusunda uyardı

TAKİP ET

Lübnan İletişim Bakanı Johnny Corm, ülkedeki telekomünikasyon sektörünü yöneten devlete ait "Ogero" şirketi...

Lübnan İletişim Bakanı Johnny Corm, ülkedeki telekomünikasyon sektörünü yöneten devlete ait "Ogero" şirketi çalışanlarının grevi nedeniyle ülkesinin dış dünyadan izole edileceği uyarısında bulundu.

Corm, düzenlediği basın toplantısında, "Ogero'nun düşüşü, tüm sektörlerin düşüşü anlamına geliyor ve buna izin vermeyeceğim. Bu Lübnan'ın asla hoş görmeyeceği bir şey." diye konuştu.

Lübnanlı Bakan Corm, "Lübnan'ın dış dünyadan kopmasını ve hiçbir kurum veya şirketin internetten ayrılmasını asla kabul etmeyeceğim. Ve şirketin çalışmalarını kasıtlı olarak durdurmaya yeltenen hiçbir çalışana karşı hoşgörülü şekilde davranmayacağım." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki kamu kurumlarının ülke tarihinin en zorlu ekonomik dönemiyle karşı karşıya geldiğinin bir sır olmadığını, Ogero şirketinin de bu kurumlardan biri olduğunu söyleyen Corm, bu sektörün düşüşünün ekonomi, güvenlik, sağlık, eğitim ve tüm sosyal durum için bir tehdit anlamına geldiğini vurguladı.

Lübnan'da 24 Mart'tan bu yana Ogero şirketi çalışanları, Lübnan lirasının ABD doları karşısında değer kaybetmeye devam etmesi sonucunda ülkedeki hayat pahalılığına paralel olarak maaşlarının düzenlenmemesini protesto etmek için grev yapıyor.

Grev sonucunda Lübnan'da telekomünikasyon ve internet hizmetlerinde gözle görülür bir düşüş kaydedilirken, bazı bölgelerde ise bu hizmetler tamamen kesildi.

Lübnan'da İletişim Bakanlığı'na bağlı olmasına rağmen idari bağımsızlığa sahip Ogero şirketi, yaklaşık 2 bin 500 çalışanla ülkeye internet hizmeti sağladığı gibi mobil operatörleri için telekomünikasyon altyapısını da oluşturuyor.

grev Lübnan