Macaristan ile Kırgızistan arasındaki işbirliği güçleniyor

TAKİP ET

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, ülkesi ile Kırgızistan arasındaki işbirliğini birçok alanda güçlendirmeyi...

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, ülkesi ile Kırgızistan arasındaki işbirliğini birçok alanda güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Novak, resmi ziyaret kapsamında Budapeşte'de bulunan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile görüştü. İki lider daha sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Macaristan ile Kırgızistan arasında stratejik işbirliği olduğunu belirten Novak, bu kapsamda yasa dışı göçle mücadele, turizm, tarım ve eğitim alanında işbirliğinin artırılmasını hedeflediklerini söyledi.

Orta Asya ülkeleriyle ilişkilerin Macaristan için çok önemli olduğunu vurgulayan Novak, Avrupa Birliği (AB) ile Kırgızistan arasındaki yakınlaşmayı da bu kapsamda desteklediklerini söyledi.

Kırgızistan'ın 3 yıldır AB ile Genişletilmiş Ortaklık ve İş Birliği Anlaşması imzalamak istediğini kaydeden Novak, ülkesinin, bu sürecin hızlandırılması için her türlü adımı atacağını aktardı.

Novak, görüşmede Rusya-Ukrayna savaşının da ele alındığını, Kırgız mevkidaşı ile bir an önce barışın sağlanması konusunda hemfikir olduklarını sözlerine ekledi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi kapsamında son yıllarda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Macar mevkidaşıyla ikili ilişkilerin güncel durumunu ele aldıklarını aktaran Caparov, iki ülke arasında özellikle ekonomi, kültür ve eğitim alanında önemli işbirliği olduğunu vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov  Macaristan Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak