Madrid Yunus Emre Enstitüsünün Murcia'da düzenlediği Türk kültürleri etkinliği başladı

TAKİP ET

Madrid Yunus Emre Enstitüsünün koordinasyonunda İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinde organize edilen Türk...

Madrid Yunus Emre Enstitüsünün koordinasyonunda İspanya'nın güneydoğusundaki Murcia kentinde organize edilen Türk kültürü etkinlikleri başladı.

Murcia'da "Üç Kültür Festivali" adıyla bu yıl 23'ncüsü düzenlenen kültürel etkinlikler kapsamında Türkiye de yer aldı.

"Türkiye: Kültürlerin Uyumu" başlığıyla açılışı yapılan fotoğraf sergisinde, İstanbul, Mardin, Hatay, Edirne, Van ve Trabzon gibi şehirlerden 37 fotoğraf ile Türkiye’de yaşayan Musevi cemaate Sultan Abdülaziz tarafından 1866 yılında verilmiş bir ferman da sergilendi.

Madrid Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ersin Adıgüzel, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’nin farklı din mensuplarından oluşan zengin bir toplum yapısına sahip olduğunu ve farklı inançlara duyulan saygıyla her inançtan insanın yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşadığını ifade etti.

Murcia Belediyesi ve Türkiye'nin Madrid Büyükelçiliğinin de işbirliğinde gerçekleşen etkinlikler kapsamında ayrıca, 22-25 Mayıs tarihleri arasında yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Bir Zamanlar Anadolu" ve "Kış Uykusu", yönetmen Faysal Soysal'ın "Üç Yol" ile yönetmen Metin Erksan'ın "Sevmek Zamanı" adlı filmleri gösterilecek.

Tanburi Murat Aydemir ve neyzen Christos Barbas da 25 Mayıs'ta klasik Türk müziği konseri verecek.

ispanya kültür festivali Madrid Yunus Emre Enstitüsü