Malezya arama kurtarma ekibinin ilk grubu ülkelerine döndü

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te 14 gün arama kurtarma çalışmalarına katılan Malezya...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Gaziantep'te 14 gün arama kurtarma çalışmalarına katılan Malezya ekibinden 65 kişi, Türkiye'den ayrıldı.

Başbakanlık Dairesi (Sabah, Sarawak İşleri ve Özel Görevler) Devlet Bakanı Armizan Mohamad Ali ve Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Emir Salim Yüksel'in yanı sıra çok sayıda Malezyalı yetkili ve Türk vatandaşının da aralarında bulunduğu kalabalık, ülkelerine dönen ekibi, Kuala Lumpur Havalimanı'nda karşıladı.

Karşılama töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali, çalışmalarından dolayı ekibe teşekkür etti.

Ali, 8 Şubat'tan itibaren 14 gün afet bölgesindeki sert hava koşulları altında çalışmalarını yürüten ve 140 kişiden oluşan Malezya arama kurtarma ekibinin 5 kişiyi enkazdan sağ çıkardığını belirtti.

Ekibin, lojistik ve koordinasyon konularının Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) başarıyla yürütüldüğünü söyleyen Ali, AFAD'ın Malezya ekibi de dahil arama kurtarma çalışmalarına katılan tüm uluslararası ekipleri bu zor dönemde yardım sağlamak amacıyla hızla harekete geçtikleri için takdir ettiğini dile getirdi.

Ali, Malezyalı ekibin fedakarlıklarına işaret ederek, Başbakan Enver İbrahim tarafından 16 Şubat'ta Meclis'te dile getirdiği üzere ekip üyelerine madalya ve ödenek şeklinde özel bir teşvik sağlanacağını aktardı.

Büyükelçi Yüksel de Malezya’daki Türk toplumunun Malezyalı arama kurtarma ekibinin Türkiye’deki çalışmaları için müteşekkir olduğunu söyledi.

AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Yüksel, Malezya hükümetinin son derece güçlü bir koordinasyonla sağladığı desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.

Yüksel, Malezya'nın depremin ardından yaptığı yardımların iki ülke arasındaki işbirliğini ve eskiye dayanan büyük dostluğu işaret ettiğini kaydederek, ilerleyen günlerde de Malezya’nın yardımlarını kanalize etmeyi sürdürerek depremden etkilenenlere bir nebze olsun yardımcı olmaya devam edeceklerini söyledi.



Armizan Mohamad Ali Başbakanlık Dairesi (Sabah Malezya Sarawak İşleri ve Özel Görevler) Devlet Bakanı Armizan Mohamad Ali Türkiye