Malezya kaybolan uçak esprisi yapan Singapurlu komedyeni bulmak için Interpol'e başvurdu

TAKİP ET

Malezya, 2014'te kaybolan Malezya Hava Yollarına ait MH370 sefer sayılı uçak hakkında "kırıcı" espri yapan...

Malezya, 2014'te kaybolan Malezya Hava Yollarına ait MH370 sefer sayılı uçak hakkında "kırıcı" espri yapan Singapur asıllı komedyenin tam kimliği ve yerini tespit etmek için Interpol'den yardım istedi.

BBC'nin haberine göre, Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada 227 yolcu ve 12 kişilik mürettebatıyla kaybolan uçak hakkında yaptığı esprinin ardından tepkilerin odağı haline gelen komedyen Jocelyn Chia hakkında Malezya'dan yeni bir adım geldi.

Malezya Ulusal Polis Şefi Acryl Sani Abdullah Sani, yaptığı açıklamada, Chia'nın "tam kimliği" ve "bulunduğu yeri" tespit etmek için Interpol'den talepte bulunduklarını kaydetti.

Interpol'den konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Chia hakkında, Malezya'da "tahrik" ve "sosyal medyada aşağılayıcı içerik paylaşma" suçlamalarıyla soruşturma yürütülüyor.

- Chia'nın paylaşımı ve gelen tepkiler

Söz konusu paylaşımında Chia, Singapur'un "birinci dünya ülkesi" konumuna yükselirken Malezya'nın hala "gelişmekte olan ülke" olarak kaldığını belirtmiş, "Malezya'nın uçakları bile uçamıyor." demişti.

Paylaşımın ardından Malezya Dışişleri Bakanı Zambry Abdul Kadir, Chia'nın Malezyalılara ve kayıp kişilerin ailelerine karşı "duyarlılık ve empati eksikliği" sergilediğini söylemiş ve Chia'yı kınamıştı.

Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Chia’nın "korkunç ifadeleri" karşısında dehşete kapıldığını belirtip özür dilemişti.

Öte yandan Singapurlu yetkililer, Chia'nın Singapur vatandaşı olmadığını, ABD vatandaşlığına geçtiğini bildirmişti.

- Kayıp Malezya uçağı

8 Mart 2014’te yolcuları ve mürettebatıyla Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin'in başkenti Pekin’e hareket ettikten sonra kaybolan Malezya Hava Yollarına ait MH370 sefer sayılı uçak, çok sayıda ülkenin katıldığı; havadan ve denizden yapılan aramalara rağmen bulunamamıştı.

Avustralya öncülüğünde Hint Okyanusu’ndaki 120 bin kilometrekarelik alanda sürdürülen aramalarda kayıp uçağın izine rastlanamamış ve yaklaşık 3 yıl süren aramalar 2017 başında sona erdirilmişti.

Interpol Kayıp Malezya Uçağı Malezya